Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Efter helgen startar World Tour

Nästa vecka startar beachvolleyns världstour i Brasilia, Brasilien. På plats finns två svenska damlag samt ett vingskadat herrlag som kanske inte kommer till spel.

Förberedelserna inför årets världstour har varit långa och utvecklade. Tre svenska lag satsar 100 % mot World Tour där de ska mäta sina krafter mot världseliten. Från förra året är det endast Karin Lundqvist och Angelica Ljungquist som fortsatt spela ihop. De avslutade 2008 magnifikt med 4 topp-10 placeringar i de 8 sista tävlingarna. 3 av dem var femteplatser. De har 10 raka tävlingar dår de spelat Marin Draw (huvudtävlingen) och nu blir det den 11:e!Bakom Karin och Angelica på damsidan har Camilla Nilsson och Tora Hansson spelat ihop sen slutet av förra säsongen. De åkte till Thailand och Kina för att få en bra start på 2009. Det slutade med att de tog sin in i huvudturneringen på båda tävlingarna. Nu i Brasilien kommer de att få lov att vinna en tuff kvalmatch för att ta sig in.

På herrsidan avslutade ifjol Björn Berg sin internationella satsning som han 2008 delade med Hannes Brinkborg. Hannes valde då att fortsätta och med nye partners Stefan Gunnarsson. Stefan "Steve" Gunnarsson satsade 2006 på en internationell karriär tillsammans med Simon Dahl, men den satsningen blev bara ettårig. Nu är det nya tag som gäller och Steve har fått en nytändning. Det som varit


smolket i bägaren under mars månad och april är att Hannes fått en skada i armbågen som gjort att han inte kunnat träna ordentligt. Tyvärr är det ännu inte läkt, därav att det är troligt att laget kommer att dra sig ur Brasilias World Tour. Eventuellt skulle Steve spela med någon annan i turneringen, men troligtvis löser det sig inte till veckan.

Brasilias världstour "Kia SWATCH FIVB World Tour Open 2009" startar med damernas kval på tisdag 21:a april. Sedan spelas Main Draw 22-25:e april.
Herrarnas kval inleds 22:a april. Main Draw 23-26:e april.

Karin och Angelica är för närvarande seedat 13:e i turneringen. Camilla och Tora är seedade 10:a i kvalet (just nu match mot 7:orna från Brasilien i kvalet).
Hannes och Steve är också seedat 10 i kvalet. På herrsidan är fler lag anmälda vilket gör att kvallagen måste vinna två matcher för att ta sig in i huvudturneringen.

Damturneringen: Entry list Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.   Kvalet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.   Main Draw Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Herrturneringen: Entry list  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.   Kvalet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.   Main Draw Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(Lagen syns inte i kval och Main Draw förrän dagen innan respektive tävlingsstart)

Efter Brasilia är det Asien som gäller.
Årets schema: klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 


Fler nyheter

Publicerad: 2009-04-18

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer