Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenskt i årets första kvalmatch

Äntligen är det dags igen för World Tour. I årets första kvalmatch på World Tour står Tora Hansson och Camilla Nilsson på ena sidan nätet med Vasina/Boyko från Ryssland på andra sidan. Matchstart 14.00 svensk tid.

Rapporter från Brasilien säger att Tora Hansson, de senaste dagarna, har haft problem med magen. Förhoppningsvis ska

 
det ha löst sig till dagens spel. Motståndarna är ett nykomponerat lag som ser rätt liknande ut som det unga svenska laget.

Svenskorna
Tora Hansson spelade förra säsongen med Rivia Oliveira, Camilla Nilsson spelade med Jessica Karlsson. Nu har de två slagit sig ihop för att satsa ordentligt internationellt. De har haft Isak Hermansson som tränare i Brasilien och Simon Dahl innan de lämnade Sverige. Nu är det "äntligen" dags att få mäta sina krafter på World Tour.

Ryskorna
21:åriga Anastasia Vasina har försökt kvala in på World Tour 6 gånger ifjol. Misslyckades vid samtliga tillfällen. Hon spelade dessa turneringar med två olika partners, dock inte med denna partner.
23:åriga Galina Boyko spelade 3 turneringar på World Tour ifjol. Vid ett av tillfällena (Kristiansand, Norge) slog de till med en 9:e plats. Dessutom gick hon in i Marin Draw i Moskva efter kvalvinst.

Matchen startar 14.00 svensk tid och vinner svenskorna är de inne i Main Draw där Karin Lundqvist och Angelica Ljungquist redan väntar.

Damkvalet hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I herrturneringen blir det dessvärre inget svenskt deltagande. Hannes Brinkborgs armbåge är på bättringsvägen men han och Steve Gunnarsson har valt att stå över första tävlingen och satsar nu mot Shanghai och att Hannes ska vara tillräckligt bra tills dess.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-04-21

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer