Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

World Tour i Korea

Nu i atombombstestningstider befinner damernas World Tour i grannlandet Sydkorea. Karin och Angelica spelar sista World Tour inför VM i Stavanger. I polska Myslowice spelar herrarna och för Sverige blir det Steve Gunnarsson och Daniel Andersson som ska försöka slå sig in i huvudturneringen.

Karin och Angelica kom 13:e i Osaka. De var inte helt nöjda med resultatet och hoppas nu på ett kanonresultat inför VM.


Efter Seoul kommer de hem och tränar, eventuellt spelar 1 tävling på Europatouren och Nestea Swedish Beach Tour i Uppsala. 25:e juni startar VM.

Spelet i Seoul börjar natten mellan onsdag och torsdag svensk tid. Kvalspelet genomförs kommande natt. Enligt seedningen är Karin och Angelica på 18:e plats och kommer i så fall att få möta Xue/Zhang från Kina som är 15:e lag. Men det är inte säkert ännu.

Här kan du följa turneringen
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Matcherna i Main Draw kommer finnas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I Polen, närmare bestämt Myslowice, kommer Stefan "Steve"


Gunnarsson att spela ihop med sin gamla partner Daniel Andersson. Daniel ersätter skadade Hannes Brinkborg som jobbar hårt med sin rehabilitering för att komma tillbaka så fort som möjligt.

Svenskarna går in i kvalet och kvalet startar onsdag 8.00 svensk tid. Just nu är det 59 lag i kvalet och Steve o Daniel är seedade 21:a. Om det inte blir många avhopp sista dagen måste de vinna 3 matcher för att få spela Main Draw. Det är många duktiga lag som tvingas kvala i Polen. Bland andra Geor/Gia som gick till semifinal i OS i Peking.

Här kan du följa turneringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Matcherna i kvalet kommer att finnas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Matcherna i Main Draw kommer att finnas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-05-26

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer