Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Intervju med Hannes Brinkborg

Hannes Brinkborg, beachvolleyproffs har gått skadad i armbågen från ett träningsläger i Brasilien i februari/mars fram tills nu. Läs nedan om vad hans status är och hans motivation.

Hej Hannes, direkt till kärnfrågan, hur mår du och din armbåge?
-Jo tack jag mår väldigt bra och armbågen har gått frammåt mycket de två sista veckorna så det känns bra även om det är en del kvar till hur det var innan skadan.
 
Hur gick själva skadan till?


-Det är lite frustrerande men jag kan inte hitta ett specifikt tillfälle när det hände. Vi hade kört ett tufft gympass på måndagskvällen och på tisdag morgon när vi skulle träna beach så kändes det konstigt i just armbågen, men eftersom det inte handlade om smärta så tränade jag på som vanligt. Efter träningspasset så svullnade armbågen upp ordentligt och på den vägen är det.
 
Vad har du gjort efter träningsperioden i Brasilien?
- Direkt efter hemkomst var det läkarbesök, ultraljud och magnetröntgen som gällde och sen dess så har det handlat om rehabilitering på Artrokliniken i stockholm med SOK sjukgymnast Peter Drugge.
 
Hur är det med motivationen?
-Den är på topp faktiskt. Lustigt hur små framsteg kan vara så sporrande och nu har jag ändå kommit så långt att rehabilitering och träning är väldigt funktionell med beachvolleyboll ögon sett, då är det självmotiverande för mig. Kan inte vänta på att på att bli helt frisk så jag kan ge allt på träning och match.
 
Så hur ser nu resten av säsongen ut?

- I nuläget så handlar det om att se hur mycket armbågen klarar av och att samtidigt fortsätta rehabilitera tills dess att full styrka återkommit. Sen är det fullt ös på World Tour, Europatouren och Swedish Beach Tour.
 
Vad tror du om NSBT i Uppsala - och möta bland andra Berg/Dahl?
- För min del så handlar det bara om att kunna spela och att armbågen håller. Med tanke på att jag inte kunnat spela eller träna beach på 10 veckor, som är mitt längsta uppehåll från volleyboll i någon form sen jag började spela för ca 18 år sen, så är det ju lite svårt att ställa krav på resultatet. Oavsett detta så vore det så klart roligt att få möta Björn och Simon men i nuläget så är jag glad bara jag kan spela. Samtidigt så måste jag ju erkänna att jag inte är så sugen på att förlora, varken mot dem eller någon annan heller för den delen.
 
Lycka till ni Hannes, och håll dig skadefri
- Tack så mycket, jag skall göra mitt bästa

Fler nyheter

Publicerad: 2009-06-03

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer