Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Amerikaner samt landslag imponerar

Första dagen av Nestea Swedish Beach Tour i Uppsala bjöd på flera jämna och sevärda matcher där de svenska landslagen, både på dam- och herrsidan, enkelt tog sig vidare till den andra omgången. Även det amerikanska herrlaget Stolfus/Patterson imponerade stort.

Fredagens spel på premiären av Nestea Swedish Beach Tour i Uppsala inleddes direkt med en skräll på damsidan när det nykomponerade laget Sofia Ögren/Nora Tawhid Söderholm vann med 2-1 (13-21, 21-17, 15-9) över meriterade FridaNora Tawhid Söderholm vann första matchen med ersättaren Sofia Ögren

Stahre/Maria Hallberg. I första set visade Stahre/Hallberg rutin när de vann enkelt men sedan fick Ögren/Tawhid Söderholm spelet att stämma.

- Vi var inte riktigt samspelta i början men sedan fungerade det bättre och Sofia Ögren spela riktigt bra, säger Nora Tawhid Söderholm som tillsammans med Sofia lyckades pressa fram ett avgörande set.

- Inför tredje set kändes det lugnt. De hade pressen på sig, säger Nora som ser fram emot lördagens möte med det svenska landslaget Lundqvist/Ljungquist.

- Det blir tufft men riktigt roligt, säger Nora.

På herrsidan imponerade amerikanerna Stolfus/Patterson stort och ser redan nu ut som ett lag för finalen. I lördagens kvartsfinal på vinnarsidan får de möte comebackande Berg & Dahl som slog den danska landslagsduon Söderberg/Höyer efter ett tight skiljeset.

Fredagens bästa match på herrsidan spelades annars mellan svenska mästaren Petter Jonsson i par med DanielPetter Jonsson, vann idag med ny partner Daniel Andersson

Andersson mot hemmahoppen Kjell Jonsson/Lawrence Montas. Trots ihållande regn bjöd båda lagen på lysande spel. Jonsson/Andersson kunde vinna det jämna första setet med 22-20 men fick se sig besegrade i det andra med omvända siffror trots att man haft matchboll vid ställning 20-19. I det avgörande setet var det Petter och Daniels stabila försvarsspel som till slut avgjorde till lagets fördel, 15-12.

- Vi hade det säkraste grundspelet och gjorde minst misstag. Dessutom var Daniel het som en kamin, säger Petter Jonsson.

På lördagen ställs Jonsson/Andersson mot det svenska landslaget Brinkborg/Gunnarsson. Det blir garanterat en känsloladdad match eftersom Daniel Andersson bildade par med just Stefan Gunnarsson förra säsongen. Nu kommer de att stå på varsin sida om nätet i en match om en semifinalplats.

Under lördagen avgörs vilka lag som tar sig till söndagens semifinaler och därmed får chansen att göra upp om segern i årets premiärtävling på Nestea Swedish Beach Tour.

Resultat damer, NSBT Uppsala 12 juni:
Sofia Ögren/Nora Tawhid Söderholm-Frida Stahre/Maria Hallberg 2-1 (13-21, 21-17, 15-9).
Karin Lundqvist/Angelica Ljungquist-Sigrid Simonsson/Vera Lundborg 2-0 (21-12, 21-12).
Tora Hansson/Camilla Nilsson-Stine Andreasen/Lotte Vestergaard 1-2 (21-16, 24-26, 10-15).
Ewa Kalinowska/Emelie Nilsson- Lucy Boulton/Denise Johns 0-2 (11-21, 9-21).

Resultat herrar, NSBT Uppsala 12 juni:
Björn Berg/Simon Dahl-Bo Söderberg/Anders Höyer 2-1 (21-11, 17-21, 15-12).
Stefan Gunnarsson/Hannes Brinkborg -Sebastian Venndt Kaszas/Oliver Venndt Kaszas 2-0 (21-6, 21-17).
Kjell Jonsson/Lawrence Montas-Petter Jonsson/Daniel Andersson 1-2 (20-22, 22-20, 12-15).
Björn Huitfeldt/Erik Andersson-Hans Stolfus/Casey Patterson 0-2 (14-21, 11-21).

Bilder från fredagens spel tagna av Åke Lager hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spelschema och resultat för NSBT Uppsala hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-06-12

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer