Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gruppspelet i VM lottat

Karin Lundqvist och Angelica Ljungquist fick lag från USA, Frankrike samt Schweiz i gruppen i VM i Stavanger som inleds den 25:e juni.

Karin och Angelica är seedade på 23:e plats och är andrarankade i gruppen. Karin Lundqvist kommenterar lottningen: - VM-gruppen känns spännande. Otroligt härligt att vi är 2:a i gruppen, det var det ingen som trodde för 2 år sen. Medelsvår grupp, men allt blir vad man gör det till.

Motståndarna för det svenska laget Angie Akers Angie Akers spelar på AVP och har gjort så sedan 2002 då hon dessutom blev utsedd till Rookie of the Year. Hon är 32 år och har fortfarande inte vunnit någon tävling men radar upp topplaceringar på löpande band. Otroligt vältränad tjej som springer maraton på ca 3 timmar samt aldrig gör en dålig insats. Hemsida: www.angieakers.com Länk till annan webbplats.

Tyra Turner, även hon 32 år, är mer känd utanför USA än Angie då hon spelat med Rachel Wacholder och 5 gånger stått på pallen på World Tour samt vunnit 1 AVP tävling. Tyra Turner Laget Turner/Akers har bara spelat 1 tävling ihop på världstouren och det gjorde de i år i Osaka och slutade på 4:e plats. De började spela ihop i år och har spelat 5 AVP tävlingar och slutat 7:a tre gånger samt 3:a två gånger. Karin/Angelica har inte mött laget, men väl Turner/Wacholder en gång och då vann amerikanskorna med 2-0.

Deborah Giaoui, 29 år och Eva Hamzaoui, 24 år är två fransyskor som spelat ihop sedan 2006. Deras bästa resultat är en 9:e plats i Marseille ifjol. Eva har faktiskt en 7:e plats som bästa placering ifjol från Kristiansand när hon spelade med Virginie Sarpaux. Just i Marseille är det den enda gången laget mött Karin/Angelica och fransyskorna avgick med segern (28-26, 21-18). Karin har vid ytterligare 3 tillfällen tillsammans med Sara Uddståhl möt Eva Hamzaoui (då med partnern Tatiana Barrera) och fransyskorna vann 2 av de 3 matcherna. Även Anne-Lie Andersson, Camilla Nilsson och Elin Warner har erfarenhet av att möta Eva Hamzaoui utan att vinna.....

Isabelle Forrer Isabelle Forrer, 27 år spelar ihop med 25:åriga Sarah Schmocker. Schweziskorna har inga stora framgångar ihop men väl en hemsida www.forrer-schmocker.ch. De vann FIVB Challengern i Laredo, Spanien förra året. På världstouren tog de en 9:e plats i Dubai då de slog två amerikanska lag (däribland Tyra Turner) innan de åkte på stryk mot världsettorna Kessy/Boss. Angelica har faktiskt mött Isabelle och slagit henne, men det var i Berlin 2003 så frågan är om de kommer ihåg det. Ännu en spelare som slagit Isabelle och som har Sverigekoppling är Ewa Kalinowska som 2006 slog henne.

Förutsättningar 48 lag i gruppspelet ska bli 32 lag i slutspelet. 4:an i respektive grupp åker ut. Sen spelas singel eliminering.

Läs mer om VM i Stavanger på deras egen sajt: www.vmstavanger.com Länk till annan webbplats.

Läs mer om Svenska beachlandslagen på www.beachteam.se

Fler nyheter

Publicerad: 2009-06-15

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer