Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Det stundar för VM i Stavanger

För vårt svenska damlandslag i beachvolley är nedräkningen inför VM ett faktum. Stavanger i Norge är platsen där VM ska gå av stapeln. Läs hela intervjun

Angelica och Karin spelar sin första match nu på fredag (26 juni) klockan 14.00. Jag fick några minuter med en glad men lite lätt stressad Angelica där hon berättade lite om formen, känslan och hur otroligt kul det ska bli att spela VM.

Efter Nestea Swedish beach tour i Uppsala för två veckor sedan har vi tränat på riktigt bra med hjälp av Emil Norberg och Viktor Norberg samt fått spärring från Tora och Camilla, säger Angelica. Kroppen tog lite stryk av det kalla vädret som var i Uppsala men nu känns det riktigt bra och veckan som varit med sol gör det ännu lite bättre. Valet att träna på hemmaplan istället för Europa touren i Berlin känns i dags läget helt rätt fortsatte Angelica.

Det svenska damlandslaget är rankade två i sin grupp efter det amerikanska laget och före det franska- samt schweiziska laget. Angelica menar på att det inte är någon direkt fördel eller nackdel att vara rankade tvåa då de går in med samma inställning i alla matcher. Viktigt att ta en match i taget och vara väl förberedd. Det amerikanska laget har de mer koll på än de två andra. Karin och Angelicas mål är att vinna gruppen och på så vis få lättare motstånd i slutspelet.

Angelica har spelat ett VM tidigare tillsammans med Annika Granström, då var det en bedrift att de tog sig så långt medan Angelica nu menar på att de har lite att leva upp till, de vet att de slagit flera av de allra bästa lagen som är med i turneringen och har en hel del goda resultat i bagaget. Detta VM är något helt annat och det är en riktig häftig känsla som finns både i kropp och själ, säger Angelica.

Avslutningsvis frågade jag Angelica om hon hade koll på vädret under VM i Stavanger." Karin har bättre koll, fram till söndag ska det vara sol och varmt, men vi packar både sommar och vinter kläder för man vet aldrig med vädret i Norge" skattar Angelica.

Angelica avslutar intervjun med att säga att hon hoppas att det ska gå bra och att vi alla här hemma håller tummarna, hon ville också passa på att tacka Emil och Viktor för riktig bra uppladdning här hemma i Sverige.

Lycka till önskar vi vårt damlandslag!

Läs mer om motståndarna i gruppen här - klicka här  Länk till annan webbplats.

Läs mer om Karin & Angelica samt restarande del av beachlandslagen - www.beachteam.se Länk till annan webbplats.

Läs intervju med Karin Lundqvist - klicka här Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-06-24

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer