Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Avgjort i Karlskrona

På tourpremiären i Uppsala blev det finalsegrar för Storbritannien och USA. När Nestea Swedish Beach Tour rullade vidare till Fisktorget i centrala Karlskrona återställdes ordningen då två svenska par fick stå överst på pallen.

Den tillfälliga beacharenan på Fisktorget i centrala Karlskrona har under inledningen av tävlingen bjudit på vackert men riktgt blåsigt väder. Lagom till finaldagen mojnade dock vinden och förhållandena var perfekta för en riktig beachvolleyfest. Det är första gången som en tourtävling avgjorts i centrala Karlskrona och med facit i hand blev det en publiksuccé. Under deltävlingen i Karlskrona gjordes ca 18 000 besök och under finaldagen var det fullsatt på arenan.

På damsidan mötte rutinerade Frida Stahre och Maria Hallberg det nykomponerande Engelholmsparet Ewa Kalinowska och Emelie Nilsson. Stahre och Hallberg har en rad finaler bakom sig men för både Kalinowska och Nilsson var det första finalen. Kalinowska/Nilsson tog också kommandet och körde över Stahre/Hallberg fullständigt i första set. Därefter fick Engelholmskorna grus i maskineriet, eller rättare sagt Emelie Nilsson fick problem med sand i kontaktlinserna. Efter att ha utjämnat till 1-1 i set var Stahre/Hallberg aldrig hotade i skiljesetet som slutade 15-6 i deras favör. Även om det blev en förlust i första finalen så är Ewa Kalinowska och Emelie Nilsson ändå väldigt nöjda. Finalplatsen innebär nämligen att de är direktkvalificerade till nästa veckas tourtävling på "hemmaplan" i Helsingborg.

- Fantastiskt roligt att vi fick visa vad vi går för, nu ser vi verkligen fram emot att försöka gå hela vägen när vi spelar på hemmaplan nästa vecka säger Emelie Nilsson.

Herrfinalen blev en uppgörelse mellan det svenska herrlandslaget Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson mot det Nya Zeeländska laget Brendon Heath och Greg Lindsay Brown. För Hannes och Steve som missade finalen i Uppsala med minsta möjliga marginal blev det en skön revansch då de spelade säkert och vann finalen med 2-0 i set.

- Det här var grymt skönt. Vi har kämpat hela turneringen med att få vårt spel att stämma och lagom till finalen så föll allt på plats. Framför allt var vi riktigt vassa i egen serve och i vårt side-out spel säger en mycket glad Stefan Gunnarsson direkt efter prisutdelningen.

Nu rullar Nestea Swedish Beach Tour vidare till Sundstorget i centrala Helsingborg där nästa deltävling avgörs 3-5 juli. Därefter återstår Sundsvall, Umeå, Åhus, Falkenberg och Halmstad på turnéschemat.

Slutplaceringar damer
1) Frida Stahre/Maria Hallberg, Göteborg BC.
2) Ewa Kalinowska/Emelie Nilsson, Prisjakt Engelholm.
3) Rivia Oliveira/Nora Tawhid Söderholm, IKSU.
Sofia Ögren/Anna Åsberg, Göteborg BC.

Slutplaceringar herrar
1) Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson, Team Gotland/Lenhovda VBK.
2) Brendon Heath/Greg Lindsay Brown, Nya Zealand.
3) Olov Eriksson/Mårten Christiansson, Göteborg BC/Björnhols GOIF.
Petter Jonsson/Björn Berg, KFUM Karlskrona/Umeå BF.

Hela helgens resultat hittar ni genom att följa länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2009-06-28

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer