Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första tourvinsten för Team Frida/Mia

Nedan följer en intervju med damvinnarna från NSBT i Karlskrona där Göteborgslaget Frida Stahre/Maria Hallberg tog sin första Tourseger.

Hej Frida, Hur känns det att ha vunnit er första tourtävling på Nestea Swedish Beach Tour?

 - Det är en fantastisk känsla som jag längtat efter så länge!! Innan vi skulle upp på pallen sa jag till Mia, - snälla jag får spruta champagnen, det är så många gånger jag avundsjukt tittat på när vinnarna gjort det!!...synd nu bara att min champangesprutning blev ett totalfiasko och att Mia fick hjälpa till på slutändan ändå när jag inte fick upp korken:)

Hur rankar ni detta jämfört med finalen i Tourfinalen ifjol?

- Svårt att säga, då kom vi tvåa efter Karin och Angelica och det är ju där bakom vi antagligen skulle varit om de var En glad Frida Stahre efter tourvinst hemma nu också. Tourfinal-finalen var ett härligt tecken på att vi verkligen var på gång uppåt och att vi hade ett spel som kunde pressa de bästa. Det självförtroendet tog vi med oss till inomhussäsongens träningar och i helgen kunde vi bekräfta att formkurvan fortsatt peka uppåt och när vi är som bäst räcker det ända till en vinst.

Varför vann ni? Vad är ni bättre på än de andra lagen?

 - Jag tror vi är ett bra team. När vi började spela ihop för två och ett halvt år sedan klickade det med en gång, men skador har stoppat oss att bli helt samspelta. Nu har vi kunnat träna ihop under största delen av försäsongen och det tror jag gör att vi har många och bra lösningar på de problem som kan dyka upp under matchens gång.

Vad har ni nu för andra mål för säsongen? Nu när ni har "spräckt nollan"?

- Vi vill ju givetvis fortsätta få känna på hur kul det är att spela när allt klaffar som i finalen. Det vore ju inte helt fel att få revansch på korköppningen i helgen fler helger framöver...men vi tar en tävling i taget och fokuserar på varje match.

Vad tyckte ni om tävlingen i Karlskrona?

- Det var väldigt lyckat att flytta in tävlingen till Fisktorget i stan. Funktionärerna var trevliga och hjälpsamma och vädret gjorde ju att läktarna kokade under finalerna, då är det riktigt kul att vara finallag. PS - Det kommer upp ett längre turneringsbetyg på vår hemsida senare idag;) www.sportlife.se/fridaochmaria Länk till annan webbplats.

Tack och lycka till i Helsingborg! PS - vinner ni den nu också?

- Ha ha, nu vill du att jag ska vara kaxig va? Det beror helt på dagsform, är teamfridamia i sin bästa form så är vi nog en av kandidaterna:)

Läs mer om laget på http://www.swedishbeachtour.se/page.php?id=122

Fler nyheter

Publicerad: 2009-06-29

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer