Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Favoriter och överraskningar i semi

Andra dagens spel är klart i Helsingborg. Favoritlagen är vidare, men några överraskningar har det blivit. Semifinalerna startar kl. 10.15 imorgon.

- Nu ska vi bara ha roligt imorgon, säger Åsa. Har man roligt kommer också resultaten.

Ja det var orden som Åsa sade efter vinsten igår. I dagens matcher blev det först förlust mot Australienskorna Alice Rohkamper och Louise Bawden som imponerat stort i deras matcher. I den andra matchen blev det derbykänsla då Åsa fick möta sina lagkamrater Ewa Kalinowska och Emelie Nilsson om semifinalplats. Efter en walkover från Ewa och Emelie i andra set kunde Åsa och Nina Grawender hämta hem segern med 2-0. Emelie spelade med skadad axel och dagen slutade med att axeln hoppade ur led.

Vidare till semifinal är nämnda Alice Rohkamper/Louise Bawden, Margo Wiltens/Madelein Meppelink och Nora Tawhid Söderholm tillsammans med Rivia Oliveira. Nora är i sin tredje semifinal av tre möjliga och vill säkerligen denna gång nå ända till final.

Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson gör sin sista sejour i Sverige på ett tag och visar att de hittills är snäppet bättre än sina motståndare. I dagens match mot Andreas Gilbertsson och Daniel Andersson vann de komfortabelt med 21-14 och 21-13.

- Vi siktar naturligtvis på seger, som uppladdning inför vårt kvalspel i Gstaads Grand Slam nästa vecka, säger en nöjd Stefan.

Överraskar gör ett par och det är Björn Huitfeldt och Erik Andersson som igår förlorade sin första match. Idag fick de en tursam lottning och fick möta debutanterna Jonatan Blomstrand/Jens Jacobsson. Där vann de lätt och nästan lika lätt vann de sedan kampen om semifinalplatsen mot Olov Eriksson/Mårten Christiansson. Mårten fick ta till en skade-timeout för en låsning i ryggen, spelade klart, men gjorde det med påtaglig smärta.

Så här ser semifinalerna ut imorgon:
10.15 Rohkamper/Bawden - Tawhid Söderholm/Oliveria (d)
11.15 Meppelink/Wiltens - Eriksson/Grawender (d)
12.15 Gunnarsson/Brinkborg - Huitfeldt/Andersson (h)
13.15 Montas/Jonsson - Gilbertsson/Andersson (h) 

Fler nyheter

Publicerad: 2009-07-04

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer