Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förstaseedade gick hela vägen

Vinnare i Nestea Swedish Beach Tour i Sundsvall blev förstaseedade lagen Berg/Dahl samt Camilla/Tora.

Detta var deltävling fyra i Nestea Swedish Beach Tour. Den första tourvinsten för i år kunde Camilla och Tora inkassera i Sundsvall idag. Berg och Dahl infriade förväntningarna och vann herrfinalen.

Efter många besvikelser i år med en femteplats som bäst kunde först Camilla och Tora ta sig till semifinal på fredagen. Där vann de över Ewa Kalinowska och Åsa Eriksson efter en riktigt jämn tresetare där de först förlorade första set och sedan knappt tog hem andra och tredje.

I finalen fick de möta Frida Stahre och Mia Hallberg som tog sig till sin andra final i år genom att slå ut Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveria. Finalen gick precis som de ville och slutade med vinst. Att kapaciteten funnits där har synts hela tiden och denna gång fick de äntligen gå hela vägen.

- Shit vad glada vi är nu och heeeelt slut! Äntligen har vi fått visa lite av vad vi går för, säger Camilla Nilsson.

Berg och Dahl visar ännu en gång att gammal är äldst, dvs rutinen och samspelet har inte försvunnit, trots att de inte spelat med varandra på länge. I Uppsala tog de sig till final, där de förlorade mot amerikanarna Casey Petterson och Hans Stolfus . I Sundsvall vann de över förra årets vinnare Daniel Andersson och Andreas Gilbertsson med siffror 21-11 och 21-17, vilket får ses som lätt i sammanhanget.

Nu väntar Umeå som nästa stopp där tävlingarna spelas på Rådhustorget med start på torsdag 16:e juli.

Resultat
Damer

Final:
C. Nilsson / T. Hansson (Svedala VBK) - M. Hallberg / F. Stahre (Göteborg BC) 2-0  (21-17, 21-19)

Herrar

Final:
B. Berg / S. Dahl (Umeå BF/Beachhallen BVC) - D. Andersson / A. Gilbertsson (Lenhovda VBK/KFUM Gymnastik & IA Karlskrona) 2-0  (21-11, 21-17)

Alla resultaten finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2009-07-11

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer