Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mmm som i Marseille, som i Main Draw

I Marseilles Grand Slam som började idag för Hannes och Steve gick svenskarna från planen med en vinst. En vinst som betyder att de är klara för Main Draw. En nyhet är att turneringen spelas med singeleliminering.

Hannes och Steve börjar bli vana med tresetare. Även dagens match i kvalificeringsspelet i Marseille fick avgöras med skiljeset mot portugiserna Pedrosa/Gaspar. I första set vann svenskarna stort med 21-12 och spelade stabilt setet igenom.

I andra set startade Hannes och Steve med gasen i botten och hade en stor ledning med 11-6. Därefter tappade svenskarna fokus och det stod 12-9 vid tekniska timeouten. Slutligen vann portugiserna 4 poäng i rad och efter det blev det svårspelat för svenskarna, som gjorde en del enkla misstag. Setet gick till Pedrosa/Gaspar med 21-19.

I avgörande set började Hannes och Steve med att tappa till 2-6 i inledningen. Det såg verkligen ut som att det skulle bli förlust i det här kvalet. Men istället vände dem och vann en härlig vinst med 15-12 efter en strålande avslutning på setet. Framför allt Steve såg väldigt trygg ut anfallet och båda fick öva på passningarna i blåsten som gjorde det svårjobbat.

Vinsten innebär att killarna än en gång är klara för Main Draw. I Marseille testas en ny modell och det innebär singeleliminering istället för poolspel. Det innebär alltså vinna eller försvinna för alla lag.

Brinkborg-Gunnarsson SWE [13] Pedrosa-Gaspar POR [20]
2-1 (21-12, 19-21, 15-12)

Fler nyheter

Publicerad: 2009-07-21

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer