Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vinst även för Karin och Angelica

Karin och Angelica spelade sin första match i huvudturneringen kl. 19.00 idag. Det blev vinst mot Forrer/Schmocker som de förlorade emot både i VM och i Gstaad.

I Marseille spelas turneringen med singeleliminering, dvs förlorar du en match åker du ut. De 32 bäst rankade lagen (annars de 24a bästa) går direkt in i Main Draw och får spela en första match mot de 16 lag som vann i kvalificeringsspelet. De 16 bästa rankade lagen spelar sin första match i runda två.

Idag stod Forrer/Schmocker från Schweiz som utmanare för Angelica och Karin. Schweiziskorna har vunnit i både VM och i Gstaad mot svenskorna och det skulle därmed bli en tuff utmaning. En tuff utmaningen blev det också, fast för schweiziskorna.

Det första setet var jämnt, men i det andra setet fungerade det mesta för Karin och Angelica och de vann enkelt med 21-11. Svenskorna fick därmed revansch på Forrer/Schmocker, vilket gjorde att de även går vidare till rond två och spel mot de 16 bäst seedade lagen i turneringen.

Imorgon i rond två spelar de mot Berrera/Sarpaux från Frankrike som är tionde seedade i turneringen. Matchen startar 18.00.

Forrer-Schmocker SUI [23] Lundqvist-Ljungquist SWE [42]
0-2 (18-21, 11-21)

Fler nyheter

Publicerad: 2009-07-21

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer