Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tredje raka för Berg & Dahl

SM i Falkenberg avgörs nästa helg och vad passar inte bättre än att ha sin tredje raka seger med sig i bagaget. Berg&Dahl är ohotade på tronen just nu och vann den sjätte deltävlingen av Nestea Swedish Beach Tour. På damsidan fick vi helt nya segrare igen.

Berg&Dahl fortsätter att leverera och idag kom den tredje segern i rad för laget. 11 matcher har de spelat utan förlust och de känns ganska ohotade som nummer ett just nu. Finalen i Åhus blev en återupprepning från finalen i Umeå, men Kjell Jonsson och Lawrence Montas var de som öppnade starkast och knep det första setet med 23-21.

- Det känns inte så konstigt, analyserar Simon Dahl. Jag och Björn har inte spelat med varandra på flera år och då är det inte lätt för de andra lagen att möta oss, men nu börjar de komma.

Finalen vann de tillslut med 2-1 i set efter 21-17 och 15-10 i andra och tredje set. Det innebär att Kjell och Lawrence ännu en gång förlorar mot Berg&Dahl, precis som i Umeå. Men denna gång kröp de lite närmare!

- Det är alltid skönt att vinna och ännu roligare när det är jämnt, säger Dahl.

Nina Grawender fick hela förra säsongen förstörd på grund av skada men är nu tillbaka och satsar. I fredags fick de stryk av finalmotståndarna Sofia Ögren och Anna Åsberg, som i Åhus gick till sin första final i Nestea Swedish Beach Tour.  Finalen avgjordes i en tresetare där Nina och Hannah var helt överlägsna i första set. Men de slappnade av för mycket och då kom misstagen i andra set. Mottagningen blev sämre och servarna inte lika starka, vilket gjorde att Sofia och Anna kunde vinna andra set. Tredje set fick ett avgörande läge vid ställning 9-7, då en boll som döms ut, sedan ändras till linjeträff och Nina och Hannah drar ifrån till 10-7. Setet gick tillslut till Nina och Hannah med 15-11.

- Som alltid när man vinner lätt i första, så slappnar man av för mycket, säger Nina kritiskt. Men vi har spelat bättre och bättre hela turneringen och gav oss tusan på att vinna. Nu får jag med mig min första tourvinst hem i bagaget också!

Resultat finaler
Hannah Rohkamper/Nina Grawender - Sofia Ögren/Anna Åsberg
2-1 (21-11, 17-21, 15-11)

Björn Berg/Simon Dahl - Kjell Jonsson/Lawrence Montas
2-1 (21-23, 21-17, 15-10)

Övriga resultat kan fås genom länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2009-07-26

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer