Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Karin och Angelica vände och vann

World Tour har dragit vidare från Marseille till Klagenfurt, Österrike. Karin och Angelica deltog i kvalet idag och efter en bye och en vinst är de klara för Main Draw.

Både damlandslaget och herrlandslaget spelar i kvalet som startade idag (imorgon för herrar). Två vinster krävs för avancemang till Main Draw, men Karin och Angelica behövde bara spela en match. I runda två fick de möta Rohkamper/Jensen från Australien. Det blev en riktigt jämn tillställning, där svenskorna förlorade första set, men därefter knep resterande två. Alla seten avgjordes med två bollars marginal. I sista set låg svenskorna under 12-14 men vann fyra raka bollar och tog hem matchen.

Karin och Angelica är således vidare till Main Draw som startar imorgon. Då kliver även herrlandslaget med Steve Gunnarsson och Hannes Brinkborg in på banan för att spela kvalet.

Nere i Klagenfurt får båda landslagen hjälp av tränaren Isak Hermansson, som deltog som tränare även under försäsongen och World Tour i Brasilia. Isak kommer även att coacha de danska lagen.

Lundqvist-Ljungquist SWE [3] Rohkamper-Jensen AUS [19]
2-1 (19-21, 24-22, 16-14)

Fler nyheter

Publicerad: 2009-07-28

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer