Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ungdomarna startade beachveckan

SM-veckan i Falkenberg inleddes med ömsom sol, ömsom moln men med mycket vind. Dagens vinnare är de två vinnarna i 3-beachtävlingen U13, i övrigt fortsätter spelet imorgon onsdag med start 09.00.

3-beach mästerskapen för U13 går nu in i finalfasen. I pojkfinalen möts Falkenberg Green Falcons och Falkenberg Blå sedan Sollentuna VK vunnit tredjeprismatchen mot Falkenberg Vit. Finalen spelas 17.10.


Lite för hög mottagning ser det ut som...... foto: Christer Ljung

För flickorna är det Södertälje och Sollentuna 1 som gör upp om vinsten. I match om tredje pris möts Tuve och Veddige 2. Finalen och match om 3:e pris spelas 18.00.



Här ser vi en av flickorna in action.      Foto: Christer Ljung

I U17 är vi framme vid kvartsfinaler. Dessa spelas vid 18-tiden. I damklassen har systrarna Larsson imponerat stort och möte Ellenor Lindfors/Evelina Frank i sin kvartsfinal. Förutom Josefin och Rebecca (Larsson) är det bara Johanna Johansson/Paula Andersson som inte förlorat ett enda set hittills. De får i sin tur möta Therese och Linnéa Ranch i sin kvartsfinal.

I herrklassen har vi Gustaf Möller tillsammans med Viktor Boman som har en märklig svit i gruppspelet. De vann alla sina set - med 21-10! Fler lag som inte tappat set är Sean Anthony/Wilhelm Nilsson och Elias Andreasson/Arvid Haag.

Semifinalerna spelas imorgon onsdag.


I U21 klassen på damsidan har vi fått 3 lag som ser ut som klara favoriter att vara 2 av lagen till final. På ena halvan av semifinalstegen finns redan Tadva Yoken/Caroline Alderblad som kommer få en motståndare vid 09.00 imorgon bitti som kommer få kämpa för att utmana på allvar. På andra halvan ser det ut som att Ida Arvidsson/Sophie Bjellerup kommer möta Mathilda Skagerberg/Sara Hellgren som redan är där. Ida och Sophie måste dock först slå tvillingarna Thurin först, vilket inte blir lätt. På herrsidan i U21 blir det en holmgång i ena semifinalen mellan Johan Hanna och Ashur Ibrahim och vinnaren mellan Linus Tholse/Jonathan Karlsson och Victor Pettersson/Rikard Bilger. Tholse/Karlsson imponerade stundtals trots att de hade problem med vinden. I den andra semifinalen är Simon Frantzich/Jakob Gustavsson favoriter även om Adam Nilsson/Herman Gunner har bra chans på final. Samtliga resultat för U13 3-beach hittar du här Samtliga resultat för U17 och U21 hittar du här
Dags att smasha ordentligt! Foto: Christer Ljung

Sara Hellgren gör en av många räddningar i sanden foto: Christer Ljung

Nätduell i matchen där Herman Gunner/Adam Nilsson tog sig till kvartsfinal - mot Pierre Linger/Hampus Pettersson foto: Christer Ljung






Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-07-28

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer