Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Guldmedaljörerna har korats på Skrea strand

Under dag ett blåste det så mycket så man inte visste om man skulle kunna spela första dagen. Vädret vände dock och idag fick beachvolleybollen fyra nya guldmedaljörer. 2009 års SM är avgjort!

Damfinalen blev en jämn och spännande tillställning och avgjordes med ett ryck i tredje avgörande set. Finalen spelades mellan Jessica Sandberg/Mia Hallberg och Rivia Oliveira/Nora Tawhid Söderholm. Båda lagen är nykomponerade, Rivia och Nora för i år och Jessica och Mia är bara en vecka gamla.

Finalen var den första för Rivia och Nora i år och de fick till det perfekt och fick på köpet med sig en guldmedalj hem. Noras block och Rivias fina servar och försvarsspel avgjorde till IKSU-parets fördel. Finalen slutade 21-17, 21-18, 15-8.

Herrfinalen blev en föreställning för det ena laget, Kjell Jonsson och Lawrence Montas, som spelade säkert och bestämt. De tog finalen i två raka set utan att behöva förta sig och de får därmed ta med sig guldet hem till Uppsala. Det väntade finalparet Björn Berg och Simon Dahl åkte ut i semifinalen och förlorade därmed sin första match på 15 försök. Finalen slutade 21-10, 21-16.

På onsdag är det dags för den sista deltävlingen av Nestea Swedish Beach Tour för i år. Halmstad står precis som förra året som värd för tourfinalen.

Fullständiga resultat under helgen kan fås genom länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-02

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer