Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

OS-, VM- och EM-guldmedaljörer på väg till Paf Open

Ett imponerande startfält har årets upplaga av Paf Open fått till. Dessutom är det hela 16!! lag från Sverige som åker över för att utmana världsstjärnorna. 10 lag på herrsidan samt 6 lag på damsidan.

Idag presenteras anmälningslistorna till Paf Open och det är en mäktig uppställning av världsstjärnor som kommer till Åland. Jonas Reckerman anfaller mot Phil Dalhausser

- Paf Open är en väldigt speciell tävling med härlig mix av fin natur, grym beachvolley och en fantastisk atmosfär på centercourten. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Åland, säger nyblivne världsmästaren Jonas Reckermann från Tyskland.

På resan till Åland kommer Jonas Reckermann och hans partner Julius Brink få sällskap av en diger rad världsstjärnor. Paf Open har på herrsidan lyckats locka samtliga regerande guld-, silver och bronsmedaljörer från OS, VM och EM. Det kanske mest spektakulära laget, Todd Rogers och Phil Dalhausser från USA, är regerande OSguldmedaljörer och är av många ansedda som världens bästa lag. De har i år fått tufft motstånd av Reckermann/Brink men även från Harley/Alison från Brasilien. Harley vann Paf Open 2007 tillsammans med Pedro Salgado men kommer nu tillbaka till Åland med ny partner och ett färskt VM-silver i bagaget.

- Phil Dalhausser är världens just nu överlägset bästa beachspelare. Han är 206 centimeter lång, rör sig oerhört smidigt, har bra teknik och hoppar dessutom riktigt bra. Han är som en vägg framme vid nätet, säger Simon Dahl, projektchef för Paf Open. På damsidan kommer alla VM- och EM-medaljörer med världsmästarna Jennifer Kessy och April Ross från USA i spetsen. Tuffast motstånd för amerikanskorna blir förmodligen Larissa och Juliana från Brasilien som vann Paf Open 2007. Det var just dessa lag som möttes i årets VM-final i Stavanger. De ska inte känna sig allt för säkra med tanke på att VM-bronsmedaljörerna Talita och Maria Antonelli från Brasilien vill vara med och utmana om guldet.

- Damernas och herrarnas startfält garanterar en vecka med beachvolley i absolut världsklass. Startfältet är i klass med ett OS eller VM, säger Simon Dahl, projektchef för Paf Open. Beachvolleyfesten startar 18 augusti Paf Open startar tisdagen den 17 augusti med kvaltävling. Huvudtävlingen inleds den 18 augusti.

För information om biljetter och spelprogram, besök www.pafopen.com. För mer information Simon Dahl Projektchef Paf Open +358 (0)457 343 56 00 +46 (0)766 37 37 01

Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-04

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer