Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Klart för semifinaler på Tourfinalen

Mårten Christiansson/Olov Eriksson "skrällde" igen genom att slå Björn Berg/Simon Dahl idag. Båda lagen och alla andra seedade 1-4 i båda könen har dock avancerat till semifinal och sista dagen på Nestea Swedish Beach Tour är härligt öppen och spännande.

På damsidan är det topplagen som gör upp om de fyra första platserna. Toppseedade Maria Hallberg och Frida Stahre vann rätt komfortabelt på vinnarsidan idag över Camilla Nilsson och Tora Hansson. 2-0 i set och de visade upp ett tryggt spel som gör att de kan bli svårslagna imorgon.

Motståndare blir de svenska mästarinnorna som förlorade på vinnarsidan mot Anna Åsberg och Sofia Ögren. I kvartsfinalen kunde de dock avancera efter ett tight första set mot Ewa Kalinowska/Åsa Eriksson och i andra setet blev det större siffror. Nora och Rivia har annars inte sett lika bra ut som på SM, men det är kanske att vänta sig efter några dagars njutande efter ett SM-guld.Frida Stahre och Maria Hallberg imponerar

I andra semifinalen står just Anna Åsberg och Sofia som imponerat i sina matcher till semifinalen. De kommer möta Camilla Nilsson och Tora Hansson som lyckades "studsa" tillbaka med en vinst över Tadva Yoken och Anna Thollander med 2-0.

På herrsidan stod Mårten Christiansson och Olov Eriksson igen för en stor skräll när de - igen - slog Björn Berg och Simon Dahl, denna gången med 2-0 i set. Det gav dem en semifinalplats och säkerligen höjt självförtroende, Just Olov Eriksson har som specialitet att vinna mot Berg och Dahl. 3 raka vinster har han, två gånger med Mårten och en gång med Kjell Jonsson. Motståndet kommer Kjell Jonsson/Lawrence Montas - de svenska mästarna från förra veckan - stå för. De förlorade sin match på vinnarsidan mot Adde Gilbertsson och Daniel Andersson.

Adde och Daniel har höjt sitt spel otroligt mycket sen förra veckan då de förvånande nog hamnade på fel sida på slutspelsstegen i SM och förlorade mot Berg/Dahl i kvartsfinalen. Nu får de chans till revansch då Berg och Dahl vann med 2-0 mot Petter Jonsson/Andreas Rågfeldt i kvartsfinalen.

Morgondagens semifinaler spelas:
11.00 Maria Hallberg/Frida Stahre - Nora Tawhid Söderholm/Rivia Oliveira 
12.00 Anna Åsberg/Sofia Ögren - Camilla Nilsson/Tora Hansson
13.00 Andreas Gilbertsson/Daniel Andersson - Björn Berg/Simon Dahl
14.15 Olov Eriksson/Mårten Christiansson - Kjell Jonsson/Lawrence Montas

Sen startar finalerna vid 16.00.

Samtliga resultat hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Matcherna kan man också följa boll för boll på Hotline Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-06

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer