Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Wow, vilken avslutning på touren

Vilken härlig avslutningsdag på Nestea Swedish Beach Tour 2009. Sol, härlig stämning, fantastiska matcher och värdiga vinnare summeras dagen från Stora Torg i Halmstad.

Samtliga semifinaler blev jämna och välspelade. Först ut var damerna där Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira vände och vann mot Mia Hallberg och Frida Stahre. Man kunde se att Frida inte var helt återställd efter sin ryggskada, men hon spelade ändå otroligt bra tillsammans med Mia Hallberg som satte serveess efter serveesss. Ett jämnt första set gick till GBC-tjejerna och fördelen var deras. Dock kunde IKSU-tjejerna utjämna efter ett stabilt andra set där siffrorna sprang iväg till 21-15.

I avgörande set spelade båda lagen väldigt bra och det stod 10-10 vid sista sidbytet. Precis, det blev sista sidbytet efter Nora och Rivia tog fem raka poäng och var då klara för final!

I andra matchen för dagen spelades två thrillerset där Camilla Nilsson och Tora Hansson hela tiden var steget efter Anna Åsberg och Sofia Ögren. GBC-tjejerna Anna och Sofia hade en stabilare sideout och deras två vänstersläggor talade alltför ofta. Det blev en 2-0 seger för GBC-tjejerna men Svedalamotståndarna Camilla och Tora ska inte misströsta då publiken stormtrivdes under rysaren. 

I herrarnas semifinaler var det Andreas Gilbertsson och Daniel Andersson som började bäst mot Björn Berg och Simon Dahl. Men tröskverket segade på och till slut var det just Björn och Simon som stod som segrare efter 22-20 i första set. I andra set var det oerhört jämnt igen men Adde/Daniel kunde inte få revansch utan det gamla radarparet Berg/Dahl tog sig till ytterligare en final med 2-0 i set.

Andra matchen blev även det en rysare. Mårten Christiansson och Olov Eriksson som slog Berg och Dahl under gårdagen började bäst mot SM-vinnarna Kjell Jonsson och Lawrence Montas. Första setet var deras med 2 poängs marginal. 2 poäng blev det även i andra set men då var det Kjell och Lawrence som kvitterade med 25-23. I avgörande set var det åter igen Olov och Mårten som kom tillbaka och revanschen från SM-finalen var deras. 2-1 i set och upplagt för ny match mot Berg/Dahl.

Damfinalen blev en fantastisk tillställning. En av de absolut bästa matcherna under säsongen. Den avgjordes över tre set och med två bollar......
Nora och Rivia började finalen bäst och tog en 4-0 ledning. Men Anna och Sofia knaprade upp den direkt. Sen tog GBC-tjejerna över ledningen och behöll den setet ut. 21-16. I andra set var Nora och Rivia som var starkast och 21-19 slutade setet. I avgörande set fick Anna Åsberg ett finger stukat, men hon spelade vidare men det hjälpte inte. Nora och Rivia vann båda SM-guld och nu Tourfinalen.

I herrklassen var första setet så spännande som det kan bli. Båda lagen hade setboll och många i publiken trodde nog att Mårten och Olov skulle fortsätta med att slå Björn Berg och Simon Dahl utifrån hur första setet såg ut. Men när det väl drog ihop sig var det Björn Berg och Simon Dahl som behöll lugnet och kunde vinna det tuffa setet med 24-22. Efter det gick luften ur Mårten och Olov. Andra setet blev en transportsträcka där Björn visade upp sina kvaliteteter i block och Simon dunkade in några härliga spikes. Björn Berg och Simon Dahl vann Tourfinalen i Halmstad 2009.

 Här hittar ni samtliga resultat i turneringen Länk till annan webbplats..


Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-07

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer