Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mardrömslandet Norge

Svenska beachvolleyspelare på norsk mark har varit en dålig kombination 2009. I Kristiansand åkte alla 4 kvallag ut samt Karin och Angelica kom 25:a efter två förluster i Main Draw. Tidigare i VM blev det heller inget avancemang.

I damkvalet vann Tourfinalvinnarna och regerande svenska mästarinnorna Rivia Oliveira och Nora Tawhid Söderholm sin för kvalmatch mot Eritsland/Aas från Norge med 2-0 i set. I andra matchen stod Palmer/Bawden från Australien för motståndet. Australiensiskorna hade veckan innan tagit en oerhört överraskande andraplats i Stare Jablonki, innan det var Louise Bawden i Sverige och vann NSBT i Helsingborg. Rivia jublar efter en vunnen boll

Matchen var riktigt bra i första set där Nora och Rivia kunde vinna med 23-21. I andra set vände vinden och 21-9 till motståndarna. Avgörande set var jämnt fram till sista sidbytet då australiensiskorna visade styrka och vann med 15-9. En parentes är att Palmer/Bawden vunnit tre raka matcher och nu är sämst femma i Kristiansand. Ett hett lag!

Karin och Angelica fick möta två tyska lag i huvudturneringen. Först Goller/Ludwig som är rankade 4:a i världen. Tyskorna vann efter riktigt bra spel med rätt stora siffror. I andra matchen var det Banck/Günther som stod för motståndet och det var en rejäl drabbning lagen emellan. Spännande från första bollen till sista. 25-23 slutade första setet till svenskorna efter att de legat under med 20-18, 21-20, 22-21 och 23-22! I andra setet ledde Karin och Angelica fram till 14-14 då tyskorna tog över ledningen och behöll den till setvinst 21-19. Avgörande set blev väldigt spännande, trots att tyskorna tagit en rätt stor ledning och hade 12-8 8. Karin och Angelica tog upp det till 14-14, men sen blev det 16-14 till Banck/Günther. En 25:e plats för Lundqvist/Ljungquist.

På herrsidan var det tre lag som spelade kval. Patrik Törner/Peter Anundgård fick stryk med 2-0 mot Kanadas Cadieux/Reader. Petter Jonsson/Björn Huitfeldt spelade väldigt bra men fick även de stryk med 2-0 mot lettiska Smedins/Plavins. Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson fick spela två matcher i kvalet. Först vann de med stora siffror mot Saxton/Lelliot från Kanada innan även de, likt damerna, åkte på förlust mot ett tyskt lag.

Hannes och Steve förlorade första set mot Dollinger/Kaczmarek men vann andra och tvingade fram ett avgörande set. Väl där var tyskarna före hela vägen, men det blev ändå jämnt och 15-12 tog tyskarna till huvudturneringen.

Nu blir det för lagen att ladda om för kommande veckas världstour på Åland. Läs mer om den på www.pafopen.com

Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-13

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer