Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

2 x världsmästare fick stryk

I både herr och damfinal på Paf Open på Åland fick världsmästarna se sig besegrade. Holland och Brasilien vann turneringarna som avslutades med en solig söndag.

Larissa/Juliana vann Paf Open

Larissa/Juliana, Brasilien, gjorde exakt som för två år sedan - vann beachvolleyns World Tour-tävling Paf Open i Mariehamn på Åland.

Juliana, glad efter vinst i Paf Open
I finalen gjorde de dock tvärtom mot VM-finalen tidigare i år och slog den här gången Ross/Kessy, USA, med 21-15, 28-26. Det här var deras första finalmöte efter VM, och vilken final de bjöd på i ösregnet! I andra sets avslutning växlade ledningen åtskilliga gånger.

I och med segern skaffade sig Larissa/Juliana grepp om möjligheten att sluta säsongen som världsettor i kamp med Talita/Antonelli, Brasilien och Ross/Kessy.

I den helbrasilianska bronsmatchen vann just Talita/Antonelli över Ana Paula/Shelda med 21-15, 21-18.

Reinder Nummerdor och Richard Schuil dominerade söndagens Paf Open final.

Det var den fjärde segern för dem i FIVB World Tour. 32 åriga Nummerdor och 36 åriga olympiska vinnaren Schuil vann över världsmästarna Julius Brink och Jonas Reckermann från Tyskland, 21-23, 21-15, 15-11.

Nummerdor/Schuil, vinnarna från Holland. Foto: Agneta Elmegård

Tyska Eric Koreng/David Klemperer tog bronset och prispallen var full av europeer. Det är tredje gången som detta har hänt av 241 World Tour turneringar på 22 år. Eric Koreng och David Klemperer slog det brasilianska laget Ricardo/Pedro i en mycket intressant match, 21-19, 16-21, 15-13.

Richard Schuil var nominerad som den bästa spelaren i turneringen. Pablo Herrera tog priset som mannen med den bästa servern som uppmätte 102 km i timmen. Pablo Herrera och Richard Schuil har inte vunnit dessa pris förut.

De tyska laget Reckermann/Brink säkrade sin plats att vinna hela World Tour turneringen.