Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första vinsten mot Finskorna

Karin Lundqvist och Angelica Ljungquist avancerar nere i Haag. 57 rafflande minuter tog det innan första vinsten mot systrarna Nyström från Finland var ett faktum.

Nu är Karin och Angelica sämst 13:e i Haag, vilket känns som ett stort steg framåt igen efter många 25:e platser. Just systrarna Nyström är ett av de lag som Svenskorna inte slagit tidigare. Lagen möttes två gånger under 2008 och det blev 0-2 i båda matcherna.Karin Lundqvist anfaller
21-18, 21-23 slutade de två otroligt jämna första seten. I avgörande var det dock inget snack om saken. Svenskorna ville mest och 15-7 talar sitt tydliga språk.

I nästa omgång väntar Saka/Rtvelo från Georgien som tjejerna ofta tränar med. I de tre matcherna som lagen tidigare spelat har 2 matcher slutat med vinst för Georgien och 1 vinst för Sverige.

13.00 spelas matchen och vid vinst är Karin och Angelica åter på en topp 10 plats. Där väntar antagligen Novakova-Hajeckova från Tjeckien. (eller Renata/Leao från Brasilien) Den matchen kommer spelas senare ikväll.

Nu spelar herrarna 12.00 och sen är det dags att hålla tummarna för damerna igen!

Här hittar du alla resultaten från damturneringen - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-27

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer