Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rafflande maratonmatch

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson fick till slut ge sig i en maratonmatch på centercourten i Haag. Nu väntar Mussa/Jackson från Venezuela 16.00.

En rejäl holmgång på centercourten mellan Sverige och just hemmalaget Holland. Boersma/Paulides visade sig vara det lag som drog vinstlotten i en match som nästa saknar like.

I första setet spelade Svenskarna stelt och gjorde många egna misstag. 21-13 till Holland och en föraning om en kort 2-0 affär - men den föraningen var så fel som den kunde bli.Steve är inte alltid nöjd med alla domslut
I andra setet började Holländarna igen bäst och var i ledning större delen av setet, men när det närmade sig upplösning var Hannes och Steve ikapp och lagen följdes åt, och följdes åt, och följdes åt. Fram till 28-28. Då satte killarna en sideout och efter en pressad serve slog Holländarna ut bollen och vinsten med 30-28 var ett faktum.

I avgörande set var det igen oerhört jämnt. Holland steget före, ibland med två bollar men Sverige kom tillbaka varje gång. Vid 9-10 blev Hannes avblåst på ett fingerslag, men direkt efter vann Hannes/Steve ändå två raka poäng till 11-11.

Sista rycket gjorde Boersma/Paulides till 14-12. Då bemöttes de med en snabb sideout och en rykande serve från Hannes som Holland bara fick lägga över och som Svenskarna avgjorde direkt.

På FEMTE matchbollen tog det ändå tyvärr stopp då en relativt lätt serve hamnade mitt imellan Hannes och Steve och ingen ville ha den...... Tråkigt slut på en fantastiskt bra match och om jag vore Mussa/Jackson skulle jag vara oroad över den matchen. Starttid 16.00.

- Hannes och Steve spelade inte sin bästa beachvolley, men var ändå nära att hitta ett sätt att vinna. Tyvärr blev det inte så. Hannes, som normalt har perfekta fingerslag, blev avblåst två gånger i tredje set och de två misstagen blev också skillnaden, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Se alla resultat - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-27

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer