Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Jonahtan Salin slutar

Jonahtan Salin, internationell domare i beachvolley samt domaransvarig för svensk beachvolley lägger pipan och ansvaret på hyllan. Läs intervju med Jonahtan nedan.

Hej Jonahtan
Jag vill börja med att tacka för det otroliga arbetet du lagt ner för svensk beachvolley

- Tack för det. Det kommer att bli lite tomt, men som tur är finns det ju mycket annat roligt man kan göra på sin fritid.

Nu är det dags att sluta, vad har gjort att du valt att sluta just nu?


- Jag bestämde mig egentligen för att sluta redan när jag insåg att WT inte var någonting för mig, men jag kände ett ansvar att lotsa in den nya generationen av tour-domare. Det känns bra att lämna en skuta som har vind i seglen och är full av optimism. Nu när Jörgen Holmgren har blivit internationell beachdomare, känns det som att jag med gott samvete kan dra mig tillbaka.

Du hann också med att bli internationell domare, men det blev ingen ordentlig satsning där. Någonting du vill säga om det?

- Jag var iväg på fyra stycken WT-tävlingar, två gånger i Stavanger, en gång i Klagenfurt och en gång på Åland. Utan att gå in på några detaljer så kan jag väl säga som så att jag inte gillade vad jag såg och upplevde.

När började du döma? Och varför?

- Jag började spela volleyboll 1987 och var något av en miniledare för vårt lag. Vi spelade i, hör och häpna, division fem. Jag blev distriktsdomare 1988 då Göteborgs VolleybollFörbund mer eller mindre tvingade alla föreningar att ha en domare per lag. Sommaren 1988 spelade jag beachvolleyboll för första gången och som alla vet så måste man ju döma själv på turneringar. Jag gick den första beachdomarkursen som hölls i Sverige med Klas Hejdenberg och Billy Ljung som instruktörer. Jag är lite osäker på årtalet, men det borde ha varit någon gång mellan 1993 och 1995 i den då nyöppnade beachhallen i Göteborg. Så småningom började jag döma på tourdeltävlingarna i Göteborg och sedan dess har det rullat på. 

Vad kommer du främst att komma ihåg från den här tiden?


- Människorna.Alla mina domarkollegor, Olle, spelarna och även en del funktionärer.

Du har säkerligen många specifika minnen från alla år. Men om du skulle välja ut 1 enda, och dela med oss. Vilket minne/rolig situation blir det då?

- En viss incident på ett tak i Umeå. Jag tror att Martin Woxlin kommer att minnas den också. Det hade visst någonting med en pool och en mobiltelefon att göra.

Avslutningsvis, vilket råd vill du ge de som funderar på att bli domare?

- Fortsätt att spela så länge som möjligt parallellt med ditt dömande. En bra spelförståelse är A och O som domare.

TACK Jonahtan igen, vi kommer sakna dig!

För kontakt med Jonahtan: jonahtan.salin@volleyboll.se


Jonahtan (till höger) med domarkollega Bujila äter en glass vid elittävling i Karlskrona 2007

Jonahtan och Mårten Christiansson i diskussion....

Fler nyheter

Publicerad: 2009-09-02

Senast uppdaterad: 2009-10-27

Visa fler nyheter

Sponsorer