Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

9:e plats i Barcelona

Karin Lundqvist och Angelica Ljungquist tog ytterligare en meriterande topp 10 placering på World Tour. Idag blev det dock två förluster mot Juliana/Larissa samt "spöklaget" Goller/Ludwig.

Med Spöklaget menas att just tyska Goller/Ludwig är det lag som Karin och Angelica mött flest gånger av alla lag på världstouren. En gång 2007 och en gång 2008 med svensk vinst i båda dessa kamper. Men 2009 har nu lagen mötts fem gånger och samtliga matcher har Goller/Ludwig vunnit med 2-0 i set.

Dagens första drabbning mot Larissa/Juliana var en berg och dalbana. Första setet startade brasilianskorna starkt och Angelica (t v) och Karin peppar upp sig i Barcelona vann med hela 21-12. I andra setet tog Karin och Angelica tag i spelet på allvar och vann med 21-14. Avgörande setet startade dock precis som brasilianskorna ville med en 5-0 ledning innan svenskorna kunde ta sin första poäng. Sen blev det 15-8 utan att det blev någon spänning.

I andra matchen blev det bara två set. Första setet var jämnt men precis inan den tekniska timeouten kunde tyskorna få överläge (innan det ledde Karin/Angelica) och det släppte dem inte. Ett serveess avgjorde setet till 21-17.

Andra set ledde tyskorna från start till mål. Närmare än 15-18 och boll uppe i försvar kom inte Lundqvist/Ljungquist utan turneringen tog slut med ytterligare 1 set som slutade 17-21.

Nu blir det lite vila för spelarna innan World Tour återupptas med två tävlingar i slutet av oktover/början av november i Asien. Se alla resultaten från Barcelona här

Läs mer och beachlandslagen på www.beachteam.se

Fler nyheter

Publicerad: 2009-09-11

Senast uppdaterad: 2009-10-27

Visa fler nyheter

Sponsorer