Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Positiva siffror för Nestea Swedish Beach Tour

Nestea Swedish Beach Tour som i sommar gjorde sin andra säsong har en fortsatt bra utveckling och tuffa tider till trots visar touren positiva siffror.

De åtta deltävlingarna samlade totalt 105 500 besök vilket innebär en liten ökning per event jämfört med 2008. Jämför man publikflödet under regnfria dagar har publikflödet ökat med hela 15% jämfört med förra sommaren. Prispengarna ökade med 21% samtidigt och intäkterna från toursponsorer ökade med 5% vilket är ett styrkebesked i tider där många aktörer inom branschen visar negativa siffror. Antalet utländska spelare på touren ökade med 32% och det kanske mest glädjande av allt är att tillväxten bland svenska tävlingsseplare (licensierade) per 31/8 är hela 21%. TV4 Sport har sänt nästan 40h från årets tour.

- Att vi trots finanskris och lågkonjunktur lyckas öka försäljningen och åstadkomma en positiv utveckling för touren är ett tecken på den potential som finns i Swedish Beach Tour säger Mattias Walfridsson, vd för Svenska Volleyevent AB.

Läs hela artikeln på www.swedishbeachtour.se Direklänk: http://www.swedishbeachtour.se/news.php?id=394

Fler nyheter

Publicerad: 2009-09-30

Senast uppdaterad: 2009-10-27

Visa fler nyheter

Sponsorer