Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges populäraste beachvolleyblogg

Minst en sak är Tora Hansson och Camilla Nilsson bäst i beachvolley-Sverige på. Blogga. 15.000 besök i januari är nytt rekord för Beach Team-tjejerna. Tora och Camilla började blogga i slutet av maj 2009 och utvecklingen har varit fantastisk. I november passerades 10.000-nivån och nu i januari var totala antalet besök över 15.000.

- Det är mer än ett fullsatt Globen. Kanske är jämförelsen inte helt relevant, men det tydliggör ändå det stora intresset för bloggen, säger förbundskapten Ulric Svensson.


Sveriges utvecklingslandslag för damer har sedan starten haft en levande blogg med mycket bilder och många berättelser där de delar med sig av både träning och privatliv, av små och stora händelser och till och med sitt humör efter segrar och förluster, morgon och kväll.
- Nyckeln till framgången är deras flitighet att skriva kontinuerligt i kombination med deras personliga sätt. Just nu ligger där ett färskt inlägg om Toras erfarenheter som tvilling, till exempel. De är mycket bra på att profilera sig, de här tjejerna, säger Ulric.


Tora Hansson, Svedala, och Camilla Nilsson, Söderhamn, och har varit ett lag sedan hösten 2008. De är heltidsproffs i beachvolley. Högst på den sportsliga meritlistan står förstaplatsen i Sundsvalls Swedish Beach Tour-tävling 2009. De har också, på olika sätt, lyckats spela inte mindre än fyra main draw på World Tour. Camilla har sedan tidigare två SM-guld.


Nu aspirerar de på SM-guld i beachvolley-bloggande också.
- Det som kanske överraskar är tidpunkten för rekorden. Visst surfar vi mer vintertid, men med tanke på beachvolleyns säsong borde ändå sommarhalvåret vara hetast. Oups. Ursäkta den ofrivilliga ordvitsen, men det här visar ändå att det finns ett stort intresse för personerna Tora och Camilla och inte bara spelarna Tora och Camilla. Det här hjälper dem mycket i sponsorarbetet och möjligheterna att synas i annan media. Det här är definitivt något andra svenska spelare borde ta efter, menar Ulric.


Även a-landslagsspelarna Hannes Brinkborgs och Stefan Gunnarssons blogg är mycket populär.

Bloggarna med Tora Hansson/Camilla Nilsson, Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson och Petter Jonsson/Björn Huitfeldt hittas på www.beachteam.se Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-02-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer