Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny uttagning till U20-EM i beachvolley

Den svenska U20-EM-truppen i beachvolley har just utökats från två till tre lag. Därmed blir det här den största svenska delegationen hittills i ett internationellt juniormästerskap i beachvolley.

Det är Joakim Svanberg, Göteborg/Manne Norman, Stockholm, som bildar det tredje paret, jämte tidigare klara Hampus Randén, Södertälje/Jakob Wijk Tegenrot, Malmö, och Matilda Skagerberg, Uppsala/Sara Hellgren, Södertälje.

- Kul att få ge två spelare till chansen. Det gör att fler får chansen att känna på internationellt juniorspel och det ger oss bättre underlag att bedöma hur vi ska träna och satsa framöver, säger förbundskapten Ulric Svensson som är med på Italien-resan jämte lagledaren Lasse Broström.


Det var på grund av ett återbud som Sverige hastigt och lustigt blev erbjudna ytterligare en plats i herrarnas U20-EM som spelas i Catania, Italien, 8-11 juli.


Två lag per kön är också maxantalet per land i internationella juniormästerskap, förutsatt att man möter kvalifikationskraven. Tidigare har Sverige i bästa fall blivit tilldelade en plats. Totalt spelar 24 dam- och 24 herrlag i huvudtävlingen i U20-EM. Inget separat kval föregår huvudtävlingen.


 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-06-30

Senast uppdaterad: 2010-06-30

Visa fler nyheter

Sponsorer