Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dags för Swedish Beach Tour Göteborg

Idag Fredag är det dags för första Swedish Beach Tour tävlingen i Göteborg. Startfältet ser jämnt och spännande ut. De utländska inslagen kommer från Australien och Brasilien. Glöm inte bort att slå på TV4sport på söndagskvällen.

Kanaltorget i Göteborg är nästa spelstopp för Swedish Beach Tour. Det blir första gången som touren är i Göteborg och finalpasset sänds live delay i TV4 Sport kl. 19.00 på söndag. Vi får se tre utländska spelare och även tre wild card i tävlingen.

Hemmahopp har vi på både dam- och herrsidan. Från Göteborgs BC har vi silvermedaljörerna från Linköping Anna Åsberg/Mia Hallberg, challengervinnarna Elin Lindberg/Stina Malm och Olov Eriksson som spelar med Mårten Christiansson.

Tre wild cards har delats ut inför helgen och en av dessa har gått till Karin Lundqvist som för första gången får spela med sin partner brasilianska Naiana Rodrigues de Araujo. Nina Grawender som varit skadad är tillbaka med sin partner Frida Stahre och har även de fått ett wild card. På herrsidan får vi stifta bekantskap med ett australienskt lag Sam Boehm och Isaac Kapa. Killarna är ett nytt lag för i år och kämpar med att försöka kvala in till World Tour, men än så länge har de inte lyckats.

Ett lag som saknas är Stefan Gunnarsson och Hannes Brinkborg. De har tilldelats ett wild card till World Tour tävlingen i Stavanger, Norge.

För er som inte kan närvara i Göteborg så kommer finalpasset att sändas live delay på TV4 Sport kl. 19.00 på söndag. Finalerna drar annars igång kl. 15.00 på Kanaltorget i Göteborg.


Startfält 
Damer
1. Oliveira, Rivia / Tawhid Söderholm, Nora  IK Studenterna
2. Hansson, Tora / Nilsson, Camilla  Malmö BC
3. Åsberg, Anna / Hallberg, Maria  Göteborg BC
4. Ögren, Sofia / Yoken, Tadva  Beachhallen BVC
5. Stahre, Frida / Grawender, Nina  Veddige
6. Lundqvist, Karin / Rodrigues de Araujo, Naiana  Katrineholms VK
7. Elin Lindberg/Stina Malm GBC
8. Maria Larsson/Åsa Lundqvist Bromma/Beachhallen

Herrar
1. Jonsson, Kjell / Montas, Lawrence  Beachmagasinet BC
2. Kapa, Isaac / Boehm, Sam  Australien
3. Berg, Björn / Dahl, Simon  IK Studenterna / Beachhallen
4. Jonsson, Petter / Huitfeldt, Björn  Karlskrona / IK Studenterna
5. Löfgren, Henrik / Andersson, Daniel  Beachhallen / Lenhovda 
6. Eriksson, Olov / Christiansson, Mårten  Göteborg / Björnsholm
7. Andreas Rågfeldt/Simon Ekbäck Nordström IKSU
8. Jonatan Blomstrand/Magnus Nordlander Malmö

Matchschema fredag
 
kl: 11:00 - Hansson, Tora / Nilsson, Camilla - Larsson, Maria / Lundqvist, Åsa kl: 11:50 - Oliveira, Rivia / Tawhid Söderholm, Nora – Lindberg, Elin / Malm, Stina kl: 13:00 - Jonsson, Kjell / Montas, Lawrence – Blomstrand, Jonatan/Nordlander, Magnus
kl: 13:50 - Löfgren, Henrik / Andersson, Daniel - Jonsson, Petter / Huitfeldt, Björn
kl: 15:00 - Ögren, Sofia / Yoken, Tadva   -  Stahre, Frida / Grawender, Nina kl: 15:50 - Åsberg, Anna / Hallberg, Maria  - Lundqvist, Karin / Rodrigues de Araujo, Naiana
kl: 17:00 - Berg, Björn / Dahl, Simon - Eriksson, Olov / Christiansson, Mårten
kl: 17:50 - Kapa, Isaac / Boehm, Sam – Rågfeldt, Andreas / Ekbäck Nordström, Simon

 

Här hittar du samtliga matcher  Länk till annan webbplats. och du finner även resultat direkt efter matcherna.

 

Liverapportering boll-för-boll

Ni följer matcherna boll för boll via Cupassist. Länk till annan webbplats. (logga in genom Sweden/Sandvolleyboll och välj livecenter) 

Första gången i Göteborg

Deltävling tre av Swedish Beach Tour drar snart igång. För första gången sedan tourstarten för tre år sedan så besöker vi Kanaltorget och Göteborg. Idag avgörs företagsbeachen och imorgon kl. 11.00 är det dags för eliten att slå första bollen.


Spelplatsen på Kanaltorget i Göteborg ligger precis vid Operan, Ostindiefararen och det nybyggda Göteborgshjulet. Vill man se elitspelarna från ovan kan man ta en av de 42 gondolerna och åka 60 meter upp i luften. En perfekt plats att genomföra den tredje deltävlingen av Swedish Beach Tour på med andra ord och det blir även den första i Göteborg.

-Spelplatsen är optimal med tre stora turistattraktioner, säger Fredrik Andersson, projektledare för deltävlingen i Göteborg. Vi hade kunnat välja andra spelställen, men denna plats har störst potential och störst beachkänsla.

En som håller med om detta är Nina Grawender, som tillsammans med sin partner Frida Stahre fått ett wild card till detta tourstopp.

-Det strömmar dagligen mycket turister och folk kring området och touren kommer förhoppningsvis att väcka mycket intresse. Det är jättekul att vi fick wild cardet. Eftersom jag varit skadad så är det verkligen en chans att visa att man hör hemma på touren och det är även kul att få göra det på hemmaplan, säger Nina.

Göteborg har två beachföreningar och det är Morgondagens BC, som är arrangörer av deltävlingen, och Göteborgs BC som ståtar med en av fyra inomhushallar i Sverige. Morgondagens BC startades 2008 och är en liten men familjär förening på 35 personer.

-Vi fick ett erbjudande att arrangera en deltävling av Swedish Beach Tours VD Mattias Walfridsson, säger Fredrik. Vi har ju lite erfarenheter från innan med en beachtävling i Nordstan så det var inget svårt beslut att säga ja. Medlemmarna i klubben har engagerat sig och visat ett stort intresse.

Trots att Morgondagens BC är en relativt liten förening så är de experter på att arrangera tävlingar. De arrangerar hela 17 Openturneringar varje sommar, vilket blir i princip varje helg. Som ett sätt att få in nya spelare i sporten så kör de även mixedturnering varje onsdag.

-Onsdagsturneringarna blir en portal in i beachen, säger Fredrik. Vi vill få in så mycket olicensierade spelare som möjligt där och därefter kan de anmäla sig till en Openturnering på helgen, avslutar Fredrik.

Det blir ett starkt startfält i Göteborg med tre utländska spelare och hela den svenska eliten. Karin Lundqvist får till exempel för första gången spela tillsammans med sin partner från Brasilien Naiana  Rodrigues de Araujo, något som Nina ser fram emot.

-Jag tror de är det största hotet, säger Nina. Jag har aldrig mött Karin så det skulle vara grymt kul att spela mot dem. Jag tror de når finalen, avslutar Nina.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer