Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Wild carden hetast i Göteborg

Karin Lundqvist och Naiana Rodrigues de Arajuo tog hem segern i Göteborg. Det var första gången de spelade en turnering tillsammans och nu är de direktkvalificerade till Karlskrona kommande helg. Även Sam Boehm och Isaac Kapa tog hem segern efter en tuff tresetare mot rutinerade Björn Berg och Simon Dahl.

Karin Lundqvist har i tidigare deltävlingar i Swedish Beach Tour spelat med Jessica Sandberg. Resultaten båda gångerna har blivit en semifinal men där har det tagit stopp. I Göteborg fick Karin ett wild card och hennes partner denna gång var hennes ordinarie, brasilianskan Naiana Rodrigues de Arajuo.

 

-Jag och Naiana kommer att spela med varandra hela sommaren, säger Karin. Det spelas inget på den brasilianska touren just nu så då passar det bra för oss att spela i Sverige. Hon har tyckt att det varit jättekul att spela här i Göteborg.

 

I finalen tog Karin och Naiana tag i taktpinnen direkt. Siffrorna skrevs till 21-9 och 21-14 och även om Nora och Rivia hade 11-13 i andra set så orkade de inte riktigt hänga med. Det blir den fjärde segern i Swedish Beach Tour för Karin.

 

-Vi satte press i serven och det gav bra utdelning, säger Karin. Hela turneringen har vi fokuserat på vårt eget spel och det har fungerat riktigt bra. Nu är vi direktkvalificerade till Karlskrona i och med finalplatsen och det känns jättekul.

 

Deltävlingen i Göteborg arrangeras för första gången. I Göteborg har spelarna genom Sportlife fått tillgång till gym och även kunnat sitta i foajén och ladda upp och det är något som Karin har uppskattat.

 

-Jag vill ge en stor eloge till arrangörerna. Spelplatsen ligger vackert och i och med Sportlife som ligger så att man t.o.m. kan se centercourt från foajén så har vi spelare kunnat fokusera på att spela. Det är smådetaljer, men det är värt mycket, avslutar Karin.

 

I den andra finalen fick vi se Björn Berg och Simon Dahl mot wild cardet Sam Boehm och Isaac Kapa. Paren möttes även i omgång två där en tresetare fick skilja lagen åt. Efter 18-16 i sista set tog då australiensarna hem vinsten.

 

Tyvärr för Berg och Dahls del så blev det en upprepning. Matchen var otroligt tajt och lagen följdes åt i alla set. Berg och Dahl tog hem det första setet med 21-17 efter fint sideout spel. Lika fint tog Sam och Isaac hem det andra setet. Efter tekniska timeouten låg lagen lika men därefter ryckte australiensarna till vinst med 21-18.

 

Det sista setet var om än ännu jämnare. I början av setet var det Berg och Dahl som tog ledningen, men i slutet på setet var Sam och Isaac starkare. 13 lika blev tillslut 15-13 och vinst för wild cardet från Australien.

 

Nu drar touren vidare söderut till Karlskrona för tredje året i rad. Den 9-11 juli på Fisktorget drabbas Sveriges beachspelare nr 1 samman nästa gång.

 

För resultat under helgen följ länken Länk till annan webbplats..

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-04

Senast uppdaterad: 2010-07-04

Visa fler nyheter

Sponsorer