Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dubbla segrar, trippelt Norge i U20-EM

I beachvolleyns U20-EM i Catania på Sicilien, Italien, vann Sverige två gånger om under torsdagen – den första dagens spel. Tacka Hampus Randén/Jakob Wijk Tegenrot och Matilda Skagerberg/Sara Hellgren för det.

- Det har varit en spännande och bra dag  för blågult. Vi är inte bäst, men vi har imponerat, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Randén/Wijk Tegenrot stod för en närmast heroisk insats när de räddade tre matchbollar mot Vautier/Badoro, Frankrike, och vände och vann med 18-21, 23-21, 15-13.

De förlorade senare mot ett av favoritlagen i mästerskapet, hemmalaget Lupo/Ottaviani, Italien, med 21-18, 21-13.

Skagerberg/Hellgren vände ett 13-17-underläge i andra set mot Israel och vann med 21-14, 22-20. Detta efter förlust mot ett av damernas favoritlag, Chaika/Abalakina, Ryssland, med 21-10, 21-11.

För både damer och herrar gäller fyrlagsgrupper där ettorna, tvåorna och de bästa treorna går vidare.

Manne Norman/Joakim Svanberg förlorade båda sina matcher – först mot förstaseedade Losiak/Kantor, Polen, med 21-10, 21-13. Sedan gjorde de en mycket hedervärd match mot Hadrava/Gucky, Tjeckien, som vann med 21-14, 21-18.

Under fredagen väntar, tro det eller ej, norskt motstånd för alla tre svensklagen i respektive avslutande gruppspelsmatch. Randén/Wijk Tegenrot och Skagerberg/Hellgren har chans på andraplats i gruppen medan Norman/Svanberg spelar för en tredjeplats.

Under eftermiddagen startar sedan slutspelet som avslutas på söndag.

Det råder mycket varma förhållanden i Catania.

Vi bränner fötterna i sanden. Banorna måste ständigt vattnas för att vi över huvud taget ska kunna spela, berättar Ulric.

 

Följ matcherna med resultat för damerna här Länk till annan webbplats. - och för herrarna här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer