Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tredje gången gillt för Berg och Dahl

I rekordvärme, 34 grader, tog Björn Berg och Dahl sin första seger på Swedish Beach Tour i år. I båda finalerna de varit i hittills har de förlorat i en tresetare, men den här gången var det inget snack om segern.

 

Björn Berg och Simon Dahl är mästarnas mästare i Swedish Beach Tour. Med sex respektive fyra segrar på tio och tolv starter totalt innan deltävlingen i Karlskrona är det klart imponerande.

-Jag har inte stor koll på statistiken, men det kan nog stämma, säger Simon Dahl efter vinsten. Vi har ju spelat 10 säsonger ihop och vi känner varandra på alla sätt, vilket är energisparande. Det är ganska bekvämt att spela då.

I tidigare deltävlingar i år har de förlorat i tresetare, först mot Kjell Jonsson och Lawrence Montas i Linköping och senast mot amerikanarna Sam Boehm och Isaac Kaapa. Denna gång var det inte lika jämnt utan Berg och Dahl satte tempot från början och hade ledningen från start. I första set kom motståndarna Daniel Andersson och Olov Eriksson upp i 17 poäng, men efter två bra servar, varav en nätrullare så tog de hem setet. I andra set blev det utklassning med 21-9. Daniel och Olov hade en semifinalplats som bäst innan denna deltävling så det är ändå ett kliv framåt.

-Jag tror luften gick ur dem lite efter att vi vann första set på det sättet vi gjorde, säger Simon. Men jag kände också att vi hade mycket bra block och taktiken fungerade prickfritt. Så det var förmodligen en kombination som gjorde att vi kunde vinna så lätt i andra set.

Vinsten blev tredje gången gillt för paret och vi avslutar med att säga grattis till Simon och Björn:

-Senaste veckorna har känts riktigt bra. Vi har ju begränsad tid att träna, men nu börjar vi komma igång. Det är alltid gott att vinna, avslutar Simon.

I damfinalen blev det ett väntat favoritmöte. Wild cardet Agatha Bednarczuk/Raquel Pellucci mötte Karin Lundqvist/Naiana Rodrigues de Arajuo. Under lördagen möttes lagen och då var det Karin och Naiana som vann i en tresetare. Denna gång blev det omvänd utgång och brassarna Agatha och Raquel vann. Det var ingen överlägsen seger, men Agatha och Raquel hade ledningen i både första och andra set och det var Karin och Naiana som fick jaga hela tiden. Finalen slutade 22-20 och 21-17 till Agatha och Raquel, som således tar hem den fjärde deltävlingen i Swedish Beach Tour. Karin och Naiana är i sin tur garanterad plats till nästa deltävling i Sundsvall kommande helg.

Deltävlingen i Karlskrona har varit lyckad inte bara spelmässigt utan det har även slagits värmerekord. Idag gick kvicksilvermätaren upp till hela 34 grader och med det är det den varmaste temperatur som mätts upp i Swedish Beach Tour.

-Funktionärerna har verkligen jobbat på bra och de är guld värda, säger en utmattad Malin Christiansson på telefon, projektledare för deltävlingen. Nu är man ganska slut, men det ger också mersmak. Nu längtar man redan till nästa år, avslutar Malin.

 

Alla resultaten från helgens tävlingar hittar ni här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer