Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Eliten tar plats i Malmö

I Västra Hamnen i Malmö är förberedelserna i full igång inför SM i Beachvolleyboll som spelas 27 juli till 1 augusti. Under sex dagar bjuds på garanterat upplevelserik beachvolleyboll då Sverigeeliten är på plats för att göra upp om titlarna.

Det ges goda möjligheter att få se högklassigt spel med många lag anmälda. I seniorklassen gör 64 herr- och damlag upp om de ädla medaljerna. I Mixed är 31 lag anmälda och nästan lika många veteranlag finns på plats. Men den stora överraskningen är de många ungdomslagen.

- Det blir den största ungdomstävlingen någonsin i Sverige. Fler än 110 lag är anmälda, vilket är rekord. Det är riktigt roligt att se hur många duktiga unga svenska spelare vi har, säger Paul Engström som är ungdomsansvarig på Svenska Vollebyollförbundet.

Med Turning Torso och Öresundsbron i blickfånget


SM går för första gången i Västra Hamnen i Malmö, där tre arenor byggs upp för att ge publiken möjlighet att se den spektakulära och händelserika sporten. Centercourten finns i Daniaparken och sidobanorna på Scaniaparken samt vid Ribbersborgsbadet. Se karta här  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-22

Senast uppdaterad: 2010-07-22

Visa fler nyheter

Sponsorer