Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Arbete med engagemang i Falkenberg

Ungefär 150 personer var med och på ideell basis arrangerade Swedish Beach Tour i Falkenberg i helgen. Det var Falkenbergs Volleybollklubb som satte upp tält, stod för andredomare och skötte försäljningen av mat och dryck.

- Det bästa med att genomföra de här tävlingarna är att vi stärker sammanhållningen. Föräldrar till barn som spelar får möjlighet att träffas, samtidigt som vi har roligt, säger Per Gruvaeus, ordförande i Falkenbergs Volleybollklubb.

 

De två första dagarna bjöd på härligt väder, medan söndagen med finaler och Kidsvolley var blåsig, kall och bitvis regnig.

 

- Men, även om det bara är 14 grader som idag är vi här ändå och ser till att allting fungerar. Det är ju också en del av arrangemanget. Så länge vi slipper ha tält som blåser iväg och havets vatten uppe på stranden är det bra, skrattar Per.

 

Bollrullare, andredomare och personal till fiket

 

Eftersom Back to the Beach anordnades på stranden samtidigt som Swedish Beach Tour blev det ett stort arrangemang med hela 27 banor totalt. Det är bollrullare, personal i fiket, alla som bygger upp arenan och sätter upp både läktare och planer som varit med i Falkenberg.

 

I fiket finns Marielle Esmaili för första gången. I stekoset från hamburgarna tar hon betalt för dryck och mat i två dagar.

 

- Det är kul att stå här, egentligen vet jag inte varför, men det är sammanhållningen och stämningen bland oss som jobbar här som är så god. Falkenbergs Volleybollklubb är en bra förening, det är inget gnäll utan alla ställer upp, säger Marielle.


 

Inspiration från andra 

Ansvarig för fiket är Ann Gruvaeus och hon berättar att det går åt nio personer varje dag för att få ihop planeringen.

 

- Jag har gjort det här i många år nu och har rutin på planering och genomförande. Därför ska det bli extra roligt att åka till Malmö i nästa vecka och se hur de arrangerar SM. Det gäller att få inspiration för att kunna göra fiket och annat runtomkring ännu bättre, säger Ann.

 

- För att arrangera en tävling av den här storleken behövs god planering, många som vill jobba ideellt och ett riktigt gott humör. Och alla de ingredienserna har vi. Att dessutom kunna vara på Skrea strand är ju naturligtvis perfekt, säger Per Gruvaeus.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer