Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Fullsatt i Umeå

Tusen besökare per match har fått se Sverigeeliten idag på plats på Rådhustorget i Umeå. IKSU-spelarna har naturligtvis gjort sitt till på hemmaplan, men även andra matcher har varit fullsatta.

Det är soligt, varmt och en fantastisk publikdag den andra dagen på Swedish Beach Tour i Umeå. En av de tusentals som sitter på läktarna på Rådhustorget är Rune Lidström som tagit med sin 7-årige son Henrik.

- Det här är precis som det ska vara här i Umeå – fint väder, stor publik och kul stämning. Helt rätt att ha centercourt här på Rådhustorget, det blir många spontanbesökare som kommer hit över lunchen eller när de ändå är på stan, säger han. 

- Det roligaste är att se alla som blockar, säger Henrik.

Brasilianskor imponerade av publiktillströmning

Vid sidan av planen står brasilianskorna Agatha Bednarczuk och Raquel Pellucci som har bytt stränderna i Brasilien mot Umeå för att spela här. De applåderar och tittar på spelet och undrar om många i Umeå har semester just nu eftersom läktarna är fyllda.

- Vi hade inte förväntat oss så här mycket publik innan vi ens kommer till semifinal- och finalpass. Det är ju härligt att folk är här och tittar och hejar. Det här är mycket merpublik än på många tävlingar i Brasilien. Vi har aldrig varit här i Umeå förut och tycker att det är riktigt roligt att vara här och känna stämningen, säger Agatha. 

Sportslig publik trots flera favoriter

Många spelare menar också att publiken uppträder sportsligt, även när de hejar på sina hemmafavoriter. Att spela mot hemmapublikens favoriter berörde inte Frida Stahre från Veddige särskilt mycket.

- Det märktes mest under presentationen, då fick vi inte alls särskilt mycket applåder. Då gäller det för oss att stänga ute publiken och bara fokusera på spelet för att lyckas. Och när publiken är sportslig är det bara kul med mycket tryck på läktarna, säger Frida.

- Det är så häftigt här i Umeå, redan igår var det lika mycket folk på läktarna som det brukar vara på finaldagarna på andra platser som vi spelar på, säger Anna Åsberg, som spelar tillsammans med Maria Hallberg.

Referat kommer när dagens matcher är färdigspelade.

Resultat och spelschema finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer