Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Jämna matcher på Rådhustorget

Spänningsfyllda och jämna matcher spelades idag inför tusentals åskådare på Swedish Beach Tour i Umeå. Till hemmapublikens glädje är bl.a. IKSU:s Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira samt Simon Ekbäck Nordström och Andreas Rågfeldt klara för semifinal.

Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira lyckades inte knäcka SM-finalisterna Nina Grawender och Frida Stahre. Trots fin inledning och ett bra publikstöd tog Nina och Frida hem tredje och avgörande set med klara 15-8. Men Nora och Rivia fick en andra chans mot Maria Hallberg och Anna Åsberg, en match de vann med setsiffrorna 21-15, 21-19. 

- Nu lyckades vi hålla vårt aggressiva spel hela matchen och inte bara i första set. Det är så roligt att få gå vidare och vinna här på hemmaplan, sa Nora med ett stort leende på läpparna efter matchen.
Dagens sista match blev dagens mest dramatiska uppgörelse mellan IKSU:s Simon Ekbäck Nordström/Andreas Rågfeldt och Olov Eriksson/Daniel Andersson. De betydligt lägre rankade Simon och Andreas vann mycket överraskande tredje setet och fick stående ovationer av publiken.
- Där satt den! Äntligen lyckas vi rejält, det här är det bästa vi presterat i år, sa en överlycklig Andreas efter matchen.

Känslofylld eftermiddag

När Kjell Jonsson och Lawrence Montas mötte Olov Eriksson och Daniel Andersson blandades heta känslor på planen med bra spel i en jämn match.

- Vi känner varandra så väl, att ingen vill förlora, då blir det lätt lite extra heta dueller när vi möts, säger Lawrence Montas. 

Matchen slutade med vinst för Kjell och Lawrence med setsiffrorna 22-20, 21-18.

- Nu börjar vi hitta tillbaka till vårt goda spel igen. De senaste två turneringarna har vi inte spelat som vi brukar. Men, nu känns det mycket bättre och vi tar en match i taget. Samtidigt är det en fantastisk sporre att vi nu har fått ett wildcard till Sveriges Worldtour-tävling på Åland. Det är så kul att Svenska Volleybollförbundets tror på oss, säger Kjell.

Redan före lunch avgjordes en välspelad , spännande och het match mellan Malmös danska killar Thomas Haugaard/Peter Keldsen och Roland Bergdahl/Ragnar Pähn, från Baltikum. Få misstag och jämna lag gjorde att det blev en tresetare där det in i det sista var oklart vem som skulle gå vidare. Under de sista fyra bollarna i tredje set drog Ragnar och Roland det längsta strået, drog ifrån och vann. Setsiffrorna blev 24-22, 22-24, 15-12. Ragnar och Roland vann även den sista av sina matcher idag, vilket innebär att de är klara för semifinal.

Damernas kamp mellan Katrineholm och Rio de Janeiro

Redan idag möttes giganterna på damsidan Karin Lundqvist/ Naiana Rodrigues de Araujo och brasilianskorna Agatha Bednarczuk/Raquel Pellucci. Matchen blev jämn med långa bolldueller som fick publiken att spontanapplådera. Till slut vann Agatha och Raquel, då Agatha smashade in matchbollen till setsiffrorna 21-18, 21-17. 

Semifinaler lördag

Damer:

Kl 10 Nina Grawender/Frida Stahre – Karin Lundqvist/Naiana Rodrigues de Araujo

Kl 11 Agatha Bednarczuk/Raquel Pellucci – Rivia Oliveira/Nora Tawhid Söderholm

Herrar:

Kl 12 Björn Berg/Simon Dahl - Simon Ekbäck Nordström/Andreas Rågfeldt 

Kl 13.15 Kjell Jonsson/Lawrence Montas – Roland Bergdahl/Ragnar Pähn

Kl 15 Damfinal

Kl 16 Herrfinal

För dagens resultat, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer