Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hårt motstånd för brasilianskor i semi

Det blir Karin Lundqvist/Naiana Rodrigues de Araujo och brasilianskorna Agatha Bednarczuk/Raquel Pellucci som spelar damfinal i Swedish Beach Tour i Umeå i eftermiddag. Men, IKSU:s Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira gav tufft motstånd när de mötte brasilianskorna i semifinalen.

Nora och Rivia hade massivt stöd av hemmapubliken på Rådhustorget i Umeå. Från ett underläge inledningsvis jobbade de upp sig till att bara vara en poäng ifrån, när Rivia skulle serva vid ställningen 17-18. Då tilldelades Rivia gult kort för fördröjning och fick även rött kort, vilket innebar ytterligare två poäng och därmed blev setbollar för brasilianskorna. Då såg Rivia genast till att lägga en smash längs med högra sidlinjen och ta ytterligare ett poäng för att höja spänningen. Men, tredje setbollen blev för tuff för Umeåtjejerna, och setet slutade 21-19. 

Andra set blev också väldigt jämnt, men även där låg hemmahoppen under med ett par poäng när Agatha och Raquel drog ifrån. Med fina servar från både Nora och Rivia och bra samarbete dem emellan bjöd de på mycket bra motstånd. Andra set slutade 21-14.

Den andra semifinalen blev en enkel match för våra nyblivna SM-medaljörer Karin Lundqvist/Naiana Rodrigues de Araujo. De vann med klara siffrorna 21-13, 21-17 mot Frida Stahre och Nina Grawnder.

Damfinalen spelas kl 15 på Rådhustorget i Umeå.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-07

Senast uppdaterad: 2010-08-07

Visa fler nyheter

Sponsorer