Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrarnas finalpar klara

Det blir Björn Berg/Simon Dahl och Kjell Jonsson/Lawrence Montas som gör upp om förstaplatsen i Swedish Beach Tour i eftermiddag på Rådhustorget i Umeå.

Precis som i damernas semifinal då hemmapubliken hejade på sina favoriter Nora och Rivia fick IKSU:s killar Simon Ekbäck Nordström/Andreas Rågfeldt ett fenomenalt stöd av publiken. Under första set gjorde Simon och Andreas lite för många misstag då de slog ut bollen strax utanför sidlinjen flera gånger. Till andra set blev det betydligt mer spännande, då de i slutet bara var en poäng efter de klart mer meriterade Björn och Simon. En snygg undanläggning av Andreas tog laget till ställningen 18-19. Dessutom plockade Umeåkillarna första matchbollen, men andra matchbollen var för svårt och matchen slutade 2-0 i set med setsiffrorna 21-15, 21-19. Därmed är en IKSU-spelare kvar till finalen, nämligen Björn Berg. 

Den andra semifinalen spelades mellan fjolårets SM-mästare Kjell Jonsson/Lawrence Montas och Roland Bergdahl/Ragnar Pähn, från Estland och Lettland. I första set hade Kjell och Lawrence övertaget hela vägen och hade fint samarbete och bra kommunikatio, de utstrålade även glädje. Ragnar och Roland gjorde däremot flera missar och visade inte riktigt sitt fina spel som de tidigare bjudit publiken på. Setet slutade 21-16 till Kjell och Lawrence.

Andra set blev det däremot mycket jämnt, då Ragnar och Roland kom igång med sitt kraftfulla spel med smashar, touchdowns och blockeringar. Efter fem missade matchbollar vann Kjell och Lawrence till slut den sjätte och fastställde resultatet till 27-25 i andra set.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-07

Senast uppdaterad: 2010-08-07

Visa fler nyheter

Sponsorer