Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tuffa matcher gav vinnare i Umeå

Damsegrarna i det åttonde stoppet av Swedish Beach Tour i Umeå blev Karin Lindqvist och Naiana Rodrigues de Araujo . På herrsidan blev det efter en dramatisk tresetare Björn Berg och Simon Dahl som tog hem vinsten.

Hela arenan kokade när det var finaldags i Umeå för den åttonde deltävlingen på Swedish Beach Tour.

I damfinalen stod giganterna mot varandra; Karin Lundqvist och Naiana Rodrigues de Araujo mötte Agatha Bednarczuk och Raquel Pellucci, från Brasilien. Karin inledde damfinalen med att enkelt placera den första bollen på andra sidan nätet, första setet blev sedan oerhört jämnt. Det var hårt tryck i bollarna och snygga placeringar, blockeringar och en och annan spike. Fint samarbete mellan Karin och Naiana ledde till flera riktigt bra bollar. Första chansen till setboll tog Karin och Naiana och avgjorde första set vid 21-19. Karin och Naiana tog kommandot redan i inledningen av andra set och behöll greppet, även om brasilianskorna var och nafsade och höll siffrorna jämna. Andra set slutade 21-16, därmed vann Karin och Naiana sin femte tourtävling i år.

- Det var fantastiskt att få vara här och spela, för första gången hejade publiken på oss, eftersom vi spelar för Katrineholm och jag är svensk, säger en mycket upprymd Karin efter matchen. Dessutom vann vi en välspelad match mot det tuffaste motståndet vi kan få.

Inställningen ledde till seger

Redan i går möttes samma lag och då vann Agatha och Raquel, även det en jämn match, men där hade brasilianskorna övertaget i stort sett hela matchen.

- I dag hade vi en helt annan inställning och ville verkligen vinna. Mina smashar gick in  och vi fick till vårt goda spel. Vi vet vad vi kan, för oss handlar det om att kunna fokusera och slappna av för att få fram vårt allra bästa spel. Det lyckades vi verkligen med idag, säger Naiana, som hoppade högt av lycka när finalen var avslutad. 

Herrfinal med nerv

Herrfinalen stod mellan fjolårets svenska mästare Kjell Jonsson/Lawrence Montas och IKSU:s Björn Berg/Simon Dahl, som spelar för Beachhallen BC. 

Första set var snabbt avklarat då Kjell och Lawrence vann med klara 21-13.

- Lawrence spelade fruktansvärt bra framme vid nät och tog ju allting i stort sett, sa Simon efter matchen. 

Ända in i mitten av andra set hade Kjell och Lawrence övertaget, ända tills Lawrence fick rött kort för att han slog bollen högt ovanför arenan efter avblåsning. Björn och Simon fick då två ytterligare poäng och det blev en riktigt spännande match vid ställningen 14-13. Setet avgjordes när Simon slog in en hård smash vid baslinjen och avgjorde andra set, som slutade 19-21.

”Årets roligaste seger”

 Tredje setet var så jämnt det kan bli. En fin duell framme vid nät ledde till tre lika då Kjell lyfte över bollen bakom Simon och Björn. Lagen följdes åt hela vägen fram till 9 lika, då det rutinerade paret Björn och Simon drog ifrån. Matchbollen kom efter en timme och fyra minuter då Simon Dahl satte en smash och avgjorde tredje set till slutsiffrorna 11-15.

- Vad hände, frågade vi oss båda två efter matchen, sa Simon. Men jag tror vi vann på att vi behöll tålamodet och tuggade på. Vi gav aldrig upp utan tog en boll i taget. Det här är årets roligaste seger på touren, den här inramningen och stämningen hjälpte verkligen till att göra finalen till något riktigt extra, sa Simon strax före prisutdelningen.

Knökfullt på finalerna

- Vi har haft en fantastisk beachvolleyhelg här i Umeå. Det enda trista är att vi inte hade större läktare. Vi har aldrig haft så knökfullt som idag. I går var det 8 300 besök, siffrorna från idag är inte färdiga ännu, men vi har minst lika mycket publik som i fjol, möjligen ännu mer, säger projektledare för Swedish Beach Tour Mattias Walfridsson.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer