Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hög stämning och bra spel i Halmstad

Den prestigefyllda tourfinalen har inletts med jämna matcher på Stora Torg i Halmstad idag. Åtta bitvis mycket jämna matcher har spelats av Sveriges beachvolleyelit.

- Redan till de första matcherna var det bra med publik, vilket är ovanligt mitt på dagen en veckodag när semesterperioden är slut för de flesta, säger den tekniska delegaten för tävlingen, Ulric Svensson.

Dagens spel inleddes med ett jämnt första set då Sofia Ögren och Tadva Yoken mötte Malin Hellström och Maria Larsson. Tadva gjorde några fina matchavgörande blockeringar i första set som Tadva och Sofia vann med 22-20. De vann även andra set och därmed matchen.

Anna Åsberg och Anne-Lie Andersson spelade en mycket jämn match mot nyblivna SM-silvermedaljörerna Nina Grawender och Frida Stahre. Nina och Frida vann till slut tredje och avgörande set med 15-10.

Derby mellan Umeåherrar

På herrsidan blev det jämnt spel då Simon Ekbäck Nordström/Andreas Rågfeldt mötte Björn Huitfeldt/Petter Jonsson. Björn, Simon och Andreas är från Umeå, och tidigare har även Petter bott och tränat där – som upplagt för ett Västerbottniskt derby. Simon och Andreas hade förra helgens framgångar med en semifinalplats med sig i bagaget. I dagens match inledde Simon och Andreas med att vinna första set, men sedan gjorde Björn och Petter en heroisk vändning då de vann tresetaren med setsiffrorna 25-23, 19-21, 12-15.

Finalen på Swedish Beach Tour är sedan många år den mest prestigefyllda av alla nio deltävlingar för Sverigeeliten under sommaren. Endast de åtta bästa herr- och damparen får vara med och mer prispengar står på spel jämfört med de andra deltävlingarna. 

- Inramningen här på Stora Torg är underbar, vilket gör sitt till för att skapa den härliga stämningen. Halmstad har gjort ett fantastiskt bra jobb för tävlingen, avslutar Ulric. 

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns dagens resultat och spelschema

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer