Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska framgångar i Norge

Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira kvalade in i huvudturneringen i World Tour-tävlingen i Kristiansand i Norge. I går eftermiddag åkte de dock ut mot högre rankade par från Brasilien och Frankrike. Även Stefan Gunnarsson och Hannes Brinkborg kvalade in i huvudturneringen, som för männens del startar idag, torsdag.

Det var första gången Nora och Rivia kvalade in i en huvudturnering på World Tour. De besegrade det tionedrankade laget Brown/Herbert från England och ställdes sedan mot svenskorna Frida Stahre och Nina Grawender. Även den matchen vann Nora och Rivia. Däremot blev det tuffare motstånd igår då de fick möta det brasilianska laget Vivian/Lima som är fjärderankade i turneringen. Den matchen slutade med förlust i två raka set. Den sista matchen mot fransyskorna Hamazaoui/Giordano slutade också med förlust för Nora och Rivia med setsiffrorna 21-12, 21-12. Nu väntar istället tourfinalen på Swedish Beach Tour i Hamstad för Tawhid Söderholm/Oliveira.

Svenska herrarna klara för huvudturneringen

Det svenska landslaget på herrsidan, Stefan Gunnarsson och Hannes Brinkborg går in i huvudturneringen idag då de ställs mot det estländska paret Jaani/Vesik. I kvalet besegrade de Petter Jonsson/Björn Huitfeldt i två raka set. Matchen mot det kanadensiska paret Binstock-Zbyszewski blev jämnare, men där vann till slut Hannes och Stefan med 15-13 i tredje och avgörande set.

För resultatet från World Tour i Norge, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-12

Senast uppdaterad: 2010-08-12

Visa fler nyheter

Sponsorer