Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenskar möter världseliten på Åland

Årets svenska World Tour-tävling Paf Open innehåller ett stjärnspäckat startfält. Sju av de tio högst rankade lagen på damernas världsranking kommer till spel, liksom nio av de tio högst rankade herrlagen. Flera svenska lag är också med i huvudturneringen som spelas i nästa vecka i Mariehamn på Åland.

Det svenska herrlandslaget Stefan Gunnarsson och Hannes Brinkborg går in i huvudturneringen, precis som Kjell Jonsson och Lawrence Montas. De fick så sent som för en vecka sedan ett wild card till Paf Open, där de förmodligen redan inledningsvis ställs mot de regerande OS-guldmedaljörerna.

– Oavsett vilka vi får möta i första omgången så blir det ju ett av världens bästa lag. Då kan vi lika gärna möta Phil Dalhausser och Todd Rogers som är världens just nu överlägset bästa lag. Det blir något att berätta för barn och barnbarn, säger Kjell. 

Årets höjdpunkt

Bland lagen som kvalar in finns de nyblivna SM-silvermedaljörerna Frida Stahre och Nina Grawender. De kan få möta de regerande världsmästarinnorna Jennifer Kessy och April Ross från USA redan i kvalet.

– Det ska bli väldigt kul på Åland eftersom vi har spelat bättre och bättre under hela säsongen vilket har gett oss större självförtroende. Paf Open blir årets höjdpunkt med tanke på att det är en World Tour-tävling med hela världseliten på hemmaplan, säger Frida Stahre.

Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer