Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Favoritsegrar på tourfinalen i Halmstad

Det blev favoritsegrar både i dam- och herrfinalen när tourfinalen avgjordes på Stora torg i centrala Halmstad. Karin Lundqvist och Naiana Rodrigues de Araujo vann på damsidan och på herrsidan tog Björn Berg och Simon Dahl sin tredje raka tourfinalsseger.

I damfinalen utmanades sommarens giganter, Karin Lundqvist och Naiana Rodrigues de Araujo, av Nina Grawender och Frida Stahre. Karin och Naiana som tidigare i sommar varit tämligen överlägsna mot svenskt motstånd fick dock bekänna färg ordentligt och säsongens sista damfinal blev också den jämnaste. Karin och Naiana vann till sist i raka set med setsiffrorna 23-21, 21-17. Det blev därmed deras sjätte vinst på sju försök, enda finalförlusten kom mot brasilianska Agatha/Raquel när Swedish Beach Tour gästade Karlskrona.

- En fantastisk sommar jag är otroligt nöjd med, men i finalen var jag nevös. Nina och Frida har kommit närmre för varje gång vi mötts i år säger en mycket nöjd Karin Lundqvist.

I herrfinalen ställdes återigen Björn Berg och Simon Dahl mot Kjell Jonsson och Lawrence Montas. Finalen som på förhand var ganska oviss, inte minst med tanke på att Björn Berg varit halvskadad sedan SM i Malmö, blev till sist en relativt enkel historia. Berg & Dahl spelade stundtals ett bländande spel samtidigt som Jonsson/Montas inte riktigt kom upp i den fina nivå man är van att se dem spela på. Segersiffrorna för Berg & Dahl, som nu tagit nio respektive sju segrar i tourfinalen genom åren, skrevs till 21-19, 21-14.

- Otroligt härligt att vinna det största som går att vinna inom svensk beachvolley, säger Björn Berg.

Samtliga resultat från tourfinalen i Halmstad finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer