Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Formidabel svensk beachvolleyvecka

När Björn Berg/Simon Dahl slog in matchbollen i Swedish Beach Tour-finalen i Halmstad på lördagseftermiddagen satte de punkt för en fantastisk svensk beachvolleyvecka.

- Det här har varit den sportsligt bästa veckan i svensk beachvolleys historia. Aldrig har så många svenska lag presterat på så hög nivå samtidigt, menar förbundskapten Ulric Svensson.

Och då har inte ens kommande veckas Paf Open på Åland, den första World Tour-tävlingen någonsin med Sverige som arrangör, börjat än.

Det är en kombination av World Tour, EM och Swedish Beach Tour-finalen som bidragit:

Bästa resultatet i år

 I World Tour-tävlingen i Kristiansand lyckades Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson inte bara kvala in till huvudtävlingen utan även vinna över både Bulgarien och Kanada och ta en 13:e-plats. Det är det bästa svenska World Tour-resultatet på ett år.

Fösta damlaget på EM

I Berlin blev Tora Hansson/Camilla Nilsson det första svenska damlaget på sju år att spela Europamästerskapen.

Damlag i huvudtävlingen på Word Tour

 I Kristiansand blev Rivia Oliveira/Nora Tawhid Söderholm det första svenska damlaget på ett år att kvala in till huvudtävlingen på World Tour.

Klara för U23-EM

Två svenska lag kvalificerade sig för U23-EM.

Tourfinal med hög klass

I Halmstad arrangerades en fantastiskt lyckad Swedish Beach Tour-final där Sveriges genom tiderna bästa beachvolleyspelare Björn Berg, Simon Dahl och Karin Lundqvist stod som segrare.

 - Man kunde inte önska mer en sådan här vecka. Svensk beachvolley lever, säger Ulric Svensson.

Paf Open startar

Redan nu på måndag 16 augusti inleds kvalet och på onsdag 18 augusti startar huvudtävlingen i Paf Open på Åland, dit hela världseliten kommer med OS-guldmedaljörerna Todd Rogers/Phil Dalhausser, USA, i spetsen.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-15

Senast uppdaterad: 2010-08-15

Visa fler nyheter

Sponsorer