Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Eriksson/Åsberg vidare i Paf Open

Damernas nationskval är nu avslutat och vidare till morgondagens kvalturnering är det nykomponerade svenska paret Åsa Eriksson och Anna Åsberg, som vann mot Hellström/Larssorn.

I första set märktes det inte alls att det var första gången Åsa och Anna spelade tillsammans, de spelade inspirerat och stabilt i vinden och tog tidigt initiativet och några bollars ledning. Vid teknisk timeout hade de ledningen med 13-8 som de höll hela vägen och kunde vinna setet med 21-15.

Det andra setet liknande till en början det första, men efter den tekniska timeouten vann Hellström/Larsson fem raka poäng och vände underläge 9-12 till ledning 14-12. Eriksson/Åsberg tog en välbehövlig timeout som gav önskad effekt.

- Vi blev nog lite nervösa i andra set men vi krigade upp en del i försvar och tog några viktiga bollar efter timeouten, säger Åsa Eriksson.

Efter att ha återtagit ledningen skaffade sig Eriksson/Åsberg till slut två matchbollar. Den första räddade Hellström/Larsson men sen kunde Anna smasha in nästa sideout och matchen var vunnen med 2-0.

- Så himla skönt att vinna, vi som inte ens har  hunnit träna tillsammans, säger en glad Anna Åsberg efter matchen.

I morgondagens kvalturnering för damer spelar för Sverige förutom Eriksson/Åsberg även Stahre/Grawender, Nilsson/Hansson och Oliveira/Tawhid Söderholm.

För mer information, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer