Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenskorna ute ur kvalet

Samtliga svenska damlag är utslagna ur dagens kval i World Tour-tävlingen Paf Open på Åland. Tora Hansson och Camilla Nilsson spelade en mycket jämn match mot Holland, där första set slutade 35-33 till holländskorna.

- Det är klart att vi är besvikna, men vi är också nöjda med stora delar av spelet, framförallt i första set, säger Tora.

Tora och Camilla hade tre setbollar vid ställningen 20-17 i första set, men när väl holländskorna Van der Hoeven/Van der Vlist kom ikapp tog lagen varsina poäng ända tills Tora och Camilla förlorade setet med 35-33. Andra set var jämnt hela vägen innan holländskorna drog iväg och fick en trepoängsledning vid 18-15. Trots bra spel i slutet av matchen av svenskorna då de räddade två matchbollar slog till slut Holland in matchbollen och Paf Open var färdigspelat för utvecklingslaget för den här gången.

- Vi har haft en tung säsong, då är det svårare att vinna de här matcherna när marginalerna är små, säger Tora.

Amerikanskor gav svenskor respass

Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira från Umeå vann sin första match mot det spanska laget Ribera/Pol Borrás med 21-15, 21-15. Efter en dryg timmes vila var det dags att möta det betydligt högre rankade amerikanska paret Akers/Turner. Den matchen slutade 13-21, 18-21 till amerikanskorna.

Även Frida Stahre/Nina Grawender och Åsa Eriksson/Anna Åsberg är ute ur Paf Open. Åsa och Anna vann dock sin första match mot Storbritanniens Brown/Herbert i en jämn tresetare, men slogs senare under förmiddagen ut av polskorna Brzostek/Sowala i två raka set.

I morgon startar huvudturneringen för damerna, där Angelica Ljungquist och Åsa Gustavsson från Sverige är med . Dessutom inleds herrarnas kval där fyra svenska lag är med och gör upp om att få spela i huvudturneringen.  

För resultat från damernas kval, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer