Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Skada i beachvolleylandslaget

Stefan Gunnarsson fick sin ena lunga punkterad under sin och Hannes Brinkborgs första match i huvudturneringen i Paf Open idag. Skadan sätter stopp för det svenska landslagets vidare spel på Åland och förmodligen är säsongen över för Stefan.

- Stefan har fått en lunga punkterad och är förd till sjukhus här i Mariehamn, där han blir kvar i några dagar. Säsongen är förmodligen över, fruktansvärt tråkigt, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Skadan uppstod redan i slutet av andra set när Stefan slängde sig efter bollen i sanden och hamnade fel. Han fortsatte spela, men för varje boll blev det värre, och han var tvungen att bryta i tredje set.

- Han har ont i bröstet, men är vid god vigör. Prognosen är att han blir helt återställd och kan börja röra sig om två veckor igen, säger Ulric.

Samtidigt som Stefan fördes till sjukhus inledde Kjell Jonsson och Lawrence Montas sin andra match i huvudturneringen idag. Det blev en klar förlust med 2-0 i set mot det brasilianska laget Ferramenta/Pedro. Tidigare på förmiddagen gjorde däremot Kjell och Lawrence en mycket god insats mot världens bästa beachvolleylag, Dalhausser/Rogers. 

Det här innebär att det är slutspelat i huvudturneringen i Paf Open för Sverige, däremot blir det svenskt spel på söndag, då det är Finnkamp.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer