Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Strålande insats mot OS-mästarna

När Kjell Jonsson och Lawrence Montas intog centercourt idag på Paf Open på Åland stod de regerande OS-mästarna Philip Dalhausser och Todd Rogers på andra sidan nät. Svenskarna gjorde en väl godkänd insats med ett fantastiskt spel i andra set. Däremot gick det sämre för vårt landslag, Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson, som fick bryta sin match p.g.a. att Stefan fick bröstsmärtor.

Dagens första herrmatch på centercort i ett solstrålande Mariehamn mellan Kjell Jonsson/Lawrence Montas och Phil Dalhausser/Todd Rogers blev en välspelad match ur svensk synvinkel. Kjell och Lawrence, som fått ett wildcard till huvudturneringen på Åland, fick möta turneringens högst rankade och världens främsta beachvolleyspelare. Men, det blev ingen utskåpning från amerikanarnas sida. 

Fokus på eget spel

- Jag är nöjd, vi spelade riktigt bra och avslappnat. Innan matchen sa vi att vi skulle fokusera på vårt eget spel och inte tänka så mycket på vilka som var våra motståndare. Framförallt i andra set lyckades vi väldigt bra, säger Lawrence direkt efter matchen.

Första set vann Todd och Phil relativt enkelt, men i andra set tog svenskarna kommandot efter de inledande bollarna och hade ledning med som mest fem poäng.  Men, USA bytte taktik och vann setet. Matchen slutade 2-0 (21-15, 21-18) till USA.

- Det är inte alla som fått möjlighet att lyckas i blocken mot Phil, som även kallas för monstret. Det är vi riktigt stolta över, säger Lawrence med ett leende.

Skada i landslaget

Direkt efter Kjell och Lawrence match var det dags för Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson att inta centercourt mot Casey Jennings/Kevin Wong från USA. Efter varsitt vunnet set med stora förhoppningar på vinst för svensk del fick Stefan ont i bröstet. Sverige fick en medicinsk timeout, men varken den eller den ordinarie timeouten hjälpte. Stefan hade alldeles för ont och var tvungen att kasta in handduken. Det amerikanska paret vann därmed på WO. Det är högst tveksamt om det blir någon mer match i World Tour-tävlingen på Åland för Brinkborg/Gunnarsson.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer