Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Favorittippade USA vann Paf Open

Det blev det amerikanska förstarankade laget Todd Rogers och Philip Dalhausser som stod som vinnare på centercourt i World Tour-tävlingen Paf Open. Men, de brasilianska herrarna Marcio Araujo/Ricardo bjöd på tufft motstånd i 59 minuter.

Finalmatchen mellan Brasiliens högst rankade lag i turneringen, de tredjerankade Marcio Araujo/Ricardo, och topprankade Roger/Dalhausser innehöll det mesta som en final ska göra. Sol, fullt med engagerad publik och långa bollar med snygga avslut.

I första set lyckades Ricardo komma förbi 206 cm långa Dalhaussers blockeringar flera gånger. Brasilianarna offrade sig, men förlorade setet med 24-22. I andra set tog Brasilien ledningen direkt och fick ett stort övertag då Todd Rogers blev irriterad över ett domslut, vilket gav Brasilien extrapoäng. Det setet slutade 21-10 till Brasilien.

I tredje och avgörande set var det länge jämnt, men USA vann till slut med 15-13.

Tight bronsmatch där Kina drog det längsta strået

Även när bronsmatchen spelades på centercourt i Mariehamn var det ett härligt publiktryck. Det blev en beachvolleyupplevelse av hög klass när kineserna Xu/Wu mötte det spanska laget Herrera/Gavira.

I andra set hade spanjorerna två matchbollar som de förlorade och kineserna hade inte mindre än fyra setbollar innan de via en block slog in den femte och avgörande setbollen för att avsluta andra set. Kineserna vann till sist tredje och avgörande set.

Matchen slutade 2-1 (24-22, 25-27,12-15).

Läs mer om Paf Open här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer